> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Last July, my 12-year-old car died on Cali

时间:2024-03-13 11:16:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Last July, my 12-year-old car died on Cali」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/437439.html
题目内容:

Last July, my 12-year-old car died on California's Santa Na Freeway. It was an hour before sunset, and I was 25 miles form home. I couldn't reach anyone to pick me up, so I decided to take a bus. Not knowing the routes, I figured I'd just head east.

A bus pulled up, and I asked the driver how far she was going. "Four more lights," she said. There was another bus I could take form there. This clearly was going to be a long night.

She dropped me off at the end of her route and told me which bus to look for. After waiting 30 minutes, I began to think about a very expensive taxi ride home. Then a bus pulled up. There was no lighted number above its wind-shield. It was out of service. But the door opened, and I was surprised to find that it was the same driver.

"I just can't leave you here, "she said. "This isn't the nicest place. I'll give you a ride home."

“You’ll drive me home in the bus?” I asked, perplexed(迷惑的).

“No, I’ll take you in my car,” she said.

“It’s a long way,” I protested(抗议).

“Come on,”she said. “I have nothing else to do.”

As we drove from the station in her car, she began telling me a story. A few days earlier, her brother had run out of gas. A good Samaritan picked him up, took him to a service station and then back to his car. “I’m just passing the favor along.”she said.

When I offered her money as a thank-you, she wouldn’t hear of it. “That would not make it a favor,” she said. “Just do something nice for somebody. Pass it along.”

小题1:The writer thought that he would have a long night because

A.it world be long before he could take another bus

B.no driver would give him a ride

C.he didn’t know the routes

D.he perhaps would have to take a taxi小题2:Judging from its context, the place where the writer waited for the second bus was.

A.very quiet and peaceful

B.dark without street lights

C.neither clean nor beautiful

D.a little unsafe小题3:The writer wanted to take a taxi home at the end of the route because.

A.no bus would come

B.a taxi ride would be more comfortable

C.he became impatient and a bit worried

D.he knew the driver would never return小题4:The bus driver drove the writer home later because.

A.she happened to go in the same direction

B.she wanted to do something good for other people

C.her brother told her to do so

D.she wanted to earn more money小题5:The bus driver hoped that the writer.

A.world do as she did

B.would keep her in memory

C.would give the money to others

D.would do her a favor

最佳答案:

小题1:A

小题1:D

小题1:C

小题1:B

小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。