Work is a part of living —my grandparents
时间:2024-03-13 09:18:30 栏目:学习方法题目内容:
Work is a part of living —my grandparents understood that. They lived and worked on a farm that has been in my family for 150 years. They raised chickens for eggs , pigs and cattle for meat . Cows were kept for milk and the cream, from which Grandma made butter and cheese. What little yard they had became a garden.
The Depression, therefore, didn’t make much change in their lives. But it did bring an unending flow of men out of work, drifting from job to job, to the farm. The first to show up at the door of the kitchen was a man in rags. He took off his hat and quietly explained that he hadn’t eaten for a while. Grandpa stood watching him a bit , then said , “There’s a stack of firewood against the fence behind the barn (谷仓). I’ve been needing to get it moved to the other si
Grandma said a surprising thing happened. The man got a shine in his eyes and he hurried to the barn at once. She set another place at the table and made an apple pie. During lunch, the stranger didn’t say much, but when he left, his shoulders had straightened. “Nothing ruins a man like losing his self-respect,” Grandpa later told me.
Soon after, another man showed up asking for a meal. This one was dressed in a suit and carried a small old suitcase. Grandpa came out when he heard voices. He looked at the man and then offered a handshake.” There is a stack of firewood along the fence down behind the barn I’ve been meaning to get it moved. It’d sure be a help to me . And we’d be pleased to have you stay for lunch.” The fellow set his suitcase aside and neatly laid his coat on top. Then he set off to work.
Grandma says she doesn’t remember how many strangers they shared a meal with during those Depression days-or how many times that stack of wood got moved.
小题1:When he was asked to move a stack of firewood, the first man who asked for a meal got a shine in his eyes for he was glad that .
A.he had found a good job
B.he would have something to eat
C.he would no longer suffer from the Depression
D.he would get what he wanted without losing his self-respect小题2:The writer’s grandfather asked those jobless men to move the stack of firewood because .
A.he didn’t want them to have a meal free of charge
B.he had been needing to get it moved
C.he wanted to help them in his own way
D.he wanted to show them his kindness and
A.kind
B.thoughtful
C.wealthy
D.sympathetic小题4:The best title for the story would be .
A.The Depression
B.The Pleasure of Helping Others
C
D.Work-A Part of Living
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:C
小题1:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅