The English are often considered as unfrie
时间:2024-03-13 09:15:55 栏目:学习方法题目内容:
The English are often considered as unfriendly people who don't talk to strangers, but not London taxi drivers. I once asked a cabbie to describe his life to me and he didn't stop talking until I arrived home half an hour later. He told me many interesting stories and this is one of them: “Some very strange things happen late at night. The other day I was taking a woman home from a party. She had a little dog with her. When we got to her house she foun
小题1:In the writer’s opinion, London taxi drivers are _____________.
A.unfriendly
B.talkative
C.helpful
D.strange enough小题2: From the passage we guess that the writer ______.
A.is the driver of the taxi
B.often travels by taxi
C.is a foreigner visiting London
D.lives in London小题3:What does the underlined word “cabbie” mean in this passage?
A.Conductor
B.Stranger
C.Taxi driver
D.author小题4:The man was waiting outside the woman's house because ______.
A.he began to like the woman and her dog at the first sight
B.the woman had not paid him
C.he wanted to know what would happen when the police came
D.he was trying to go on talking with her
最佳答案:
小题1:B
小题1:C
小题1:C
小题1:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅