Roy wasn't the only one to receive his cal
时间:2024-03-13 09:09:48 栏目:学习方法题目内容:
Roy wasn't the only one to receive his call-up(入伍)papers.Stephen Napier's call-up came at the beginning of February and he was pleased to find that he would be going into the Royal Air Force (RAF).
His father was not so pleased and made his feelings known as he and Stephen were on their daily walk. It was the first step in his plans for Stephen to take over the estate(地产)when the time came, and although Stephen was well aware of this, he could think of no reason not to accompany him.
"Thought you'd forgotten that nonsense. Still, I dare say I could pull a few strings to get you to the Army..."
"No, Father! I have told you I want to learn to fly. What chance would I have to do that in the Army? I'd be better off in the Navy——at least they've got the Fleet Air Arm. But I have been put in the RAF and that's where I want to be, so let's leave it at that." His face went red. Sent to his father's school and then to Cambridge, much to his satisfaction, he had never had to defend his own desires and his father was a hard man to oppose.
The father glared at Stephen, "No, I won't leave it at that. I want to know what other ridiculous ideas are in your head. For a start, what's all this about America?"
"America?"
"Yes. All those books I saw in your room the other day. Brochures about emigration(移民)."
The big, silvered head lo
"I won't, Father. Some men at Cambridge have been talking about it. They want people like us here, mathematicians and scientists, for all kinds of research——the sort of research I could do.It would be a worthwhile life for me."
The father responded exactly as his son had known he would."You've got a worthwhile life here!You've got an estate to run!"
"No, Father. You've got an estate to run. I never asked for it. Why not ask Baden to do this stuff? He perhaps can make a good job of it, but I..."
"If he were here, I might think about this silly idea of yours——only think about it, mind you but..."
小题1:If Father wanted Stephen to take over the estate, the first thing he did would__________.
A.take a walk with Stephen as usual
B.wait till his son graduated from Cambridge
C.persuade Stephen not to go into RAF
D.send Stephen to the Army instead of RAF小题2:Which statement is NOT true according to the passage?
A.Stephen preferred to go into the Navy rather than the Army.
B.Stephen also received his call-up papers as Roy.
C.The father didn't like Stephen's idea of going to America.
D.Stephen was eventually forced to stay to run the estate.小题3:After reading this passage, we can infer that__________.
A.Stephen had never had to defend his desires before
B.Baden might be one of Stephen's family members
C.Stephen wanted to fly in RAF and become a pilot in America
D.if somebody took over the estate, Stephen could realize his dream小题4:What do we learn from the underlined sentence?
A.It looked as if the father was angry when mentioning the brochures.
B.The father was very angry and wanted to beat his son Stephen.
C.Stephen was annoyed when his father referred to the brochures.
D.A big red bull was about to charge at Stephen.小题5:Which would be the best title for this passage?
A.RAF——a better choice than the Army
B.A talk between Father and Son
C.The dreams of a Cambridge student
D.Conflict between Father and Son
最佳答案:
小题1:C
小题1:D
小题1:B
小题1:A
小题1:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅