> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

We were a very motley (混杂的) crowd of peopl

时间:2024-03-13 09:01:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「We were a very motley (混杂的) crowd of peopl」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/435596.html
题目内容:

We were a very motley (混杂的) crowd of people who took the bus every day many years ago. During the early morning ride from the suburb, we sat drowsily (昏昏欲睡地) with our collars up to our ears.

A small grey man took the bus to the center for senior citizens every morning. No one ever paid very much attention to him. Then one July morning he said good morning to the driver before he sat down. The driver nodded guardedly. The rest of us were silent.

The next day, the old man boarded the bus energetically, smiled and said in a loud voice: "And a very good morning to you all!" Some of us looked up, amazed, and murmured "Good morning!" in reply.

The following weeks we were more surprised. Our friend was now dressed in a nice old suit and a wide out-of-date tie. He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talk to each other.

One morning he had a bunch of wild flowers in his hand. The driver turned around smilingly and asked: "Have you got yourself a girlfriend, Charlie?" The man nodded shyly and said yes. Every morning after that Charlie always brought a flower.

The summer went by when one morning Charlie wasn't waiting at his usual stop. When he wasn't there the new day and the day after that, we started wondering if he was sick or – hopefully – on holiday somewhere, Later we were told one of his very close friends had died at the weekend. How silent we were the rest of the way to work. The next Monday Charlie was waiting at the stop, a little bit more grey. Inside the bus was a silence similar to that in a church. Even though no one had talked about it, all those of us sat with our eyes filled with tears and a bunch of wild flowers in our hands.

小题1:From the first paragraph we can inter that the passengers ____.

A.had a cheerful trip every morning

B.didn't know each other

C.seldom talked to each other

D.talked and laughed on the way小题2: Why were some of the passengers amazed when the old man greeted them?

A.Because he looked energetic.

B.Because he spoke in a loud voice.

C.Because he was holding some flowers.

D.Because they hardly greeted each other.小题3:How did the passengers feel when Charlie was not there the next day?

A.Concerned.

B.Pleased.

C.Surprised.

D.Disappointed.小题4: The underlined word "it" in the last paragraph most probably refers to ____.

A.the reach for his not taking the bus

B.the death of one of his very close friends

C.the reach for his looking more grey

D.the silence on the bus

最佳答案:

小题1:C

小题1:D

小题1:A

小题1:B

答案解析:

小题1:细节理解题。根据“we sat drowsily with our collars up to our ears. ”推断,乘客之间很少交谈。

小题1:推理判断题。由于乘客之间很少问候,所以有人突然向所有的人问候,他们会感到惊奇。

小题1:推理判断题。根据“他是否得病了”和“希望他是外出度假了”推断,乘客非常关心他。

小题1:代词指代题。根据“Later we were told one of his very close friends had died at the weekend. ”,此处的it指的是他的朋友去世这件事情。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。