> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

John H. Johnson was born in a black family

时间:2024-03-13 08:43:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「John H. Johnson was born in a black family」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/435354.html
题目内容:

John H. Johnson was born in a black family in Arkansas City in 1918. His father died in an accident when John was six. He was reaching the high school age, but his hometown offered no high school for blacks.

Luckily he had a strong-willed caring mother. John remembered that his mother told him many times, “Son,you can be anything you want really to be if you just believe.” She told him not to depend on others,including his mother. “You have to earn success,” she said. “All the people who work hard don’t succeed, but the only people who do succeed are those who work hard.”

These words came from a woman with less than a third grade education. She also knew that believing and hard work don’t mean everything. So she worked hard as a cook for two years to save enough to take her son, who was then 15,to Chicago.

Chicago in 1933 was not the promised land that black southerners were looking for. John’s mother and stepfather could not find work. But here John could go to school, and here he learned the power of words — as an editor of the newspaper and yearbook at Du Sable High School. His wish was to publish a magazine for blacks.

While others discouraged (使气馁) him, John’s mother offered him more words to live by: “Nothing beats a failure but a try.” She also let him pawn(典当)her furniture to get the $500 he needed to start the Negro magazine.

It is natural that difficulties and failures followed John closely until he became very successful. He always keeps his mother’s words in mind: “Son, failure is not in your vocabulary!”

Now John H. Johnson is one of the 400 richest people in America — worth $150 million.

小题1: John’s father died in ________.

A.1922

B.1933

C.1924

D.1923小题2:John’s mother decided to move to Chicago because _______.

A.his father died when John was very young

B.life was too hard for them to stay on in their hometown

C.there were no schools for black people in their hometown

D.John needed more education badly小题3: John’s mother ________.

A.didn’t believe in or depend on others

B.thought no one could succeed without working hard

C.believed one would succeed without working hard

D.thought one could be whatever one wanted to be小题4:The story mainly tells us ________ .

A.about the spiritual support John’s mother gave him

B.how John H. Johnson became successful

C.about the importance of a good education

D.about the key to success for blacks

最佳答案:

小题1:C

小题1:D

小题1:B

小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。