My granddaughter, Shari, owns The Berry (莓
时间:2024-03-13 08:27:42 栏目:学习方法
题目内容:
My granddaughter, Shari, owns The Berry (莓果) Factory in Sacramento, California, and her mother, Joan, and I were helping with the Valentine’s Day rush. We’d dipped (浸泡) hundreds of berries, arranged gift baskets and packaged orders to be shipped around the country.
By the end of the day, the two middle-aged women, Joan and I, were exhausted. Shari didn’t seem tired. That was typical Shari. Though she was very busy, I’d seen her give away berries to everybody — parking attendants, mail carriers and hairdressers. “For me?” they would say, bursting into a smile.
As a “thank you”, Shari took us out for dinner. But there was a 45-minute wait at her favorite restaurant. “No big deal. There’s another place just up the road,” she said, driving us there. This time we walked right in.
When the waitress came to take our drink orders, Shari reached into her handbag, pulling something out. “I want you to have these,” she said, handing the waitress a box of chocolate-dipped strawberries. “She will love those berries!” I thought. But the waitress seemed startled. She only let out a “thank you” before grabbing the box and rushing into the kitchen.
A few minutes later, the waitress returned with our iced tea. “I apologize,” she said. “My best friend and I had promised to send each other something every Valentine’s Day. But she passed away last year. I didn’t know how I’d get through this day without her. Then you handed me that box.”“I’m so sorry to hear that,” said Shari. “It’s not much, but I hope you can enjoy them.”“Oh, I will,” the waitress said. “See, every year we always sent each other the same thing; a box of chocolate-dipped strawberries bought from our favourite store, The Berry Factory.”
小题1:What can be inferred in the first paragraph?
A.The Berry Factory is a gift store
B.The Berry Factory has few shop clerks.
C.The Berry Factory has many branches around the country
D.The Berry Factory has customers from different parts of the country.小题2: Which of the following words can best describe Shari?
A.Talkative
B.Creative
C.Kind-hearted
D.Well-known小题3: The underlined word “startled” in Paragraph 4 probably means _________.
A.shocked
B.excited
C.tired
D.frightened小题4:We can learn from the last paragraph that _________.
A.the waitress’ best friend didn’t like chocolate
B.the waitress’ best friend broke up with her
C.the waitress’ best friend worked for Shari
D.the waitress’ best friend was Shari’s customer
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:A
小题1:D
答案解析:
小题1:推理题:从第一段的句子:arranged gift baskets and packaged orders to be shipped around the country.可知莓果厂的顾客有全国各地的。选D
小题1:归纳题:从第二段第三段的句子:可知Shari是善良的。选C
小题1:猜词题:从第四段的句子:She only let out a “thank you” before grabbing the box and rushing into the kitchen.可知女服务员很惊讶。选A。
小题1:推理题:从最后一段的句子:See, every year we always sent each other the same thing; a box of chocolate-dipped strawberries bought from our favourite store, The Berry Factory.”可知女服务员的最好的朋友是The Berry Factory.的顾客。选D。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅