One hot night last July, when our new baby
时间:2024-03-13 06:48:27 栏目:学习方法
题目内容:
One hot night last July, when our new baby wouldn’t or couldn’t sleep, I tried everything I could think of: a warm bottle, songs gentle rocking. Nothing would settle him. Guessing that I had a long night ahead of me, I brought a portable TV into his room, figuring that watching the late movie was as good a way as any to kill of the hours till dawn. To my surprise, as soon as the TV lit up, the baby quieted right down, and his little eyes focused brightly on the tube. Not to waste an opportunity for sleep, I then tiptoed out of the room, leaving him to watch the actors celebrate John Bellushi’s forty-fifth birthday.
My wife and I heard none of the baby that night, and the next morning when I went into his room, I found him still watching TV himself.
I found in my baby’s behavior a symbol of the new generation. My wife and I had given him some books to examine, but he merely spit upon them. When we read to him, he did not feel comfortable. And so it is in the schools. We find that our students don’t read and they look down upon reading and scold those of us who teach it. All they want to do is watch TV. After this experience with the baby, however, I have reached a conclusion: “Let them watch it!” If television is that much more attractive to children than books, why should we fight about it? Let them watch it all they want!
小题1:Why did the author bring a TV set into his son’s room?
A.To make his son keep quiet.
B.To spend the night by watching TV programs.
C.In order not to let his son feel lonely.
D.To make his son go to sleep as soon as possible.小题2:The baby’s reaction to the TV program was _______ for the writer.
A.unexpected
B.encouraging
C.exciting
D.calm小题3:From this passage we know that the author is probably .
A.a doctor
B.a reporter
C.an editor
D.a teacher小题4:According to the passage, which is true of the school children?
A.They prefer reading to watching TV.
B.They like watching TV after school.
C.They would rather watch TV than read books.
D.They like their teachers who teach them reading.
最佳答案:
小题1:B
小题1:A
小题1:D
小题1:C
答案解析:
小题1:根据第一段Guessing that I had a long night ahead of me, I brought a portable TV into his room, figuring that watching the late movie was as good a way as any to kill of the hours till dawn. 描述,可知选B。
小题1:根据第一段To my surprise, 令我吃惊的是,可知作者没有想到,故选A,出于意料的
小题1:根据第二段We find that our students don’t read and they look down upon reading 可知作者是老师,故选D
小题1:根据第二段We find that our students don’t read and they look down upon reading and scold those of us who teach it. All they want to do is watch TV. 及下文描述,可知在校学生们宁愿看电视也不愿意读书。故选C
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅