> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Once upon a time, there was a man who was

时间:2024-03-13 06:41:21 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Once upon a time, there was a man who was」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/433642.html
题目内容:

once upon a time, there was a man who was so famous that everyone in his country knew him.

One day, the famous man was sitting in a restaurant with his sister. “It must be great to be famous. Everyone tries to please you, and you can do whatever you want to,” said his sister. “It’s quite the opposite sometimes, in fact. Because I’m famous, I can’t do what I want to,” he denied. “But look, we’re sitting at the best table and eating the best food. We couldn’t sit here and eat this if you weren’t famous,” said his sister. “I’ll show you what I mean,” said he.

The next day, the famous man picked up his sister and took her to another country. “I’m not at all famous here,” he said. “Let’s see how we get on.” Soon they found a restaurant, but it was very busy, so they had to queue. “This wouldn’t have happened if you were famous,” said his sister, but the famous man just smiled.

When they finally got a table, it took the waiter years to bring what they ordered. And the food supposed to be hot was cold, and the food supposed to be cold was hot! Eventually, the famous man couldn’t stand any more and asked to see the manager. “This food is awful. We had to wait an hour for a seat, and the service is also very poor. Look, even my spoon is dirty!”

Showing his horribly yellow teeth, the manager, smiling, said, “Well, that’s just bad luck for you.”

“Don’t you know who I am?” asked the famous man.

“I’ve no idea,” replied the manager.

So the famous man and his sister ran away, without paying.

小题1:What’s the attitude of the man’s sister toward famous people?

A.Indifferent.

B.Envious.

C.Curious.

D.Annoyed.小题2:The famous man took his sister to another country to ________.

A.see how famous he was there

B.enjoy the delicious food there

C.enjoy the beautiful views there

D.see what would happen if no one knew him小题3: In fact, the famous man thought that being famous ________.

A.was a thing worth taking pride in

B.could bring him all he needed

C.was not all great with everything

D.would enable him to travel abroad小题4:The passage is written mainly ________.

A.to describe famous people’s life

B.to explain the importance of being famous

C.to show how to deal with problems in a restaurant

D.to show that famous people are watched more

最佳答案:

小题1:B

小题1:D

小题1:C

小题1:D

答案解析:

小题1:推理题:从第二段他姐姐的话:It must be great to be famous. Everyone tries to please you, and you can do whatever you want to,” said his sister.说明姐姐羡慕名人.选B

小题1:推理题:从第三段的句子: “I’m not at all famous here,” he said. “Let’s see how we get on.”说明是想让他姐姐看看没人认识他的情况下会发生什么,选D

小题1:推理题:从第二段的句子:“It’s quite the opposite sometimes, in fact. Because I’m famous, I can’t do what I want to,”可以看出这个人认为做名人不是什么都好.选C

小题1:主旨题:从他姐姐和饭店经理的话,我们可以推断名人被更多的关注.选D

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。