> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Twelve years ago, a young traveler named R

时间:2024-03-13 06:26:00 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Twelve years ago, a young traveler named R」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/433423.html
题目内容:

Twelve years ago, a young traveler named Rhett Butler from San Francisco, California, visited the Sabah rainforest on Malaysian Borneo. In one area of the rainforest, he watched a bird flying through the trees. The beautiful sight left quite an impression on him. But weeks later, back home, Rhett Butler got the news that trees had been cut down in the area he visited.

Twelve years ago, a young traveler named R

To keep hi

Twelve years ago, a young traveler named R
s website going, he travels around the world on several major trips each year. His working tools are a laptop computer, cameras and sometimes diving equipment. He often calls on experts for information. For example, he interviewed Alison Jolly, a top experts on lemurs(狐猴). He interviewed Rodney Jackson, a biologist who established the Snow Leopard Conservancy.

Stories like these have made Mongabay a favorite place on the Internet for researchers, students and teachers. In April, Time.Com named it one of the fifteen top climate and environment websites in the world.

小题1: What’s the main idea of the passage?

A.Rhett Butler and his website.

B.Rainforest on Malaysian Borneo.

C.How Rhett Butler protected rare animals.

D.How Rhett Butler made his website popular.小题2:Rhett Butler didn’t publish his book about rainforests because _______.

A.making websites earns more money than writing books

B.he didn’t want to become a writer

C.the book was not about rainforest protection

D.he wanted to use the information to create a website小题3:Which of the followings is NOT true about the Mongabay. Com?

A.It was set up in 1999.

B.It attracted many advertisers.

C.At least two related websites grew from it.

D.Rhett Butler made a lot of money from it.小题4:To keep his website going, Rhett Butler ________.

A.kept visiting the rainforest

B.traveled around and interviewed experts

C.raised rare snow leopards

D.made a great number of advertisements小题5:We can learn from the passage that _________.

A.Mongabay.Com was loved by researchers as well as students

B.kids. Mongabay.Com. has many stories written by kids

C.WildMadagascar.org is better known than Mongabay.Com

D.Rodney Jacks

Twelve years ago, a young traveler named R
on was o nce a businessman

最佳答案:

小题1:A

小题1:D

小题1:D

小题1:B

小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。