> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Apple Inc co-founder and former CEO Steve

时间:2024-03-13 06:24:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Apple Inc co-founder and former CEO Steve」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/433404.html
题目内容:

Apple Inc co-founder and former CEO Steve Jobs, counted among the greatest American CEOs of his generation, died on Wednesday at the age of 56, after a-year-long and highly public battle with cancer. Jobs' death was announced by Apple in a statement late on Wednesday. The Apple.com homepage featured a black-and-white picture of him with the words "Steve Jobs, 1955-2011".

A message on the site read, "Apple has lost an imaginary and creative genius, and the world has lost an amazing human being. Those of us who have been fortunate enough to know and work with Steve have lost a dear friend and an inspiring leader."

"His greatest love was for his wife, Laurene, and his family. Our hearts go out to them and to all who were touched by his extraordinary gifts."

"Steve leaves behind a company that only he could have built, and his spirit will forever be the foundation of Apple." The Silicon Valley hero who gave the world the iPod and the iPhone had resigned as CEO of the world's largest technology corporation in August, handing the position to current chief executive Tim Cook.

Two years before the iPhone that forever transformed the way people around the world access and use the Internet, Jobs talked about how a sense of his death was a major driver behind that vision.

"Remembering that I'll be dead soon is the most important tool I've ever got to help me make the big choices in life," Jobs said during a Stanford commencement ceremony in 2005. "Because almost everything-all others' expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure-these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important."

"Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart."

小题1:According to the passage, which statement of Steve Jobs is RIGHT?

A.Steve Jobs was the present CEO of Apple.

B.Steve Jobs was thought to have great talent.

C.Steve Jobs had no idea about his death before.

D.Steve Jobs fought against cancer for a year secretly.小题2:What can we learn about iPhone from the passage?

A.People can use it to do anything they want.

B.It can teach people how to surf the Internet.

C.People can learn the spirit of Apple from it.

D.It can change the way people use the Internet.小题3:In Jobs's speech in Stanford, we can learn that .

A.to make great achievements, you must lose everything

B.people should try to achieve everything regardless of death

C.people who will be dead soon must make big choices in life

D.in the face of death, nothing is truly important except to follow your dream小题4:What’s the main idea of the passage?

A.Steve Jobs changed the world.

B.Steve Jobs died on Wednesday.

C.Who will be the next Steve Jobs?

D.Steve Jobs, the greatest American CEO.

最佳答案:

小题1:B

小题1:D

小题1:D

小题1:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。