Steve Jobs-A surprising success.Nothing in
时间:2024-03-13 06:13:39 栏目:学习方法
题目内容:
Steve Jobs-A surprising success.
Nothing in the early years of Steve Job’s life suggested that he would be so successful. Born in San Francisco, the child of two students, he was adopted and grew up close to Silicon Valley. While at company-and he and his best friend Steve Wozniak got summer jobs there.
After finishing high school in 1972, Jobs studied at an expensive liberal arts college in Portland, Oregon but he dropped pout after one after one term. He grew his hair and a beard, slept on friends’ floors, and sometimes went to a Hare Krishna temple for free meals. Like many drop-outs at that Beatles-inspired time, his ambition was to visit a guru(古鲁[印度教的宗师或领袖])in India, which he eventually did with a friend. When they got there, the guru had died.
At this point, Jobs has a limited education, and no obvious talents, apart from a notorious(臭名远扬)ability to talk. However, he did have a devoted friend who was an electronics genius. They were a great team. Without Jobs’ s ambition, high design standards, the ability to make deals and great maketing skills-Wozniak might well have spent a quiet life designing hardware at HP.
小题1:The article tells us that .
A.Steve Jobs’s parents lived in San Francisco
B.Steve Jobs’s parents were rich
C.Steve Jobs’s parents worked at Hewlett-Packard
D.Steve Jobs didn’t know his real parents小题2:STEVE Jobs went to a temple because .
A.He was a Buddhist
B.His family were Indian
C.He had very little money
D.He was inspired by the Beatles小题3:Which of the following is NOT true?
A.Steve Jobs was uneducated.
B.Steve Jobs went to India.
C.Steve Jobs was A GREAT SALESMAN.
D.Steve Wozniak was loyal.小题4:Form the article, Apple was successful because .
A.Steve Jobs was a computer Genius
B.Steve Jobs and Steve Wozniak were lucky
C.Steve Jobs and Steve Wozniak worked well together
D.Steve Wozniak liked a quiet life
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:A
小题1:C
答案解析:
小题1:根据Born in San Francisco, the child of two students, he was adopted 他的父母是两个学生,被别人收养,故他不知道自己的父母。选D。
小题1:根据and sometimes went to a Hare Krishna temple for free meals.他去吃免费的饭食,可知他没有钱。故选C。
小题1:根据After finishing high school in 1972, Jobs studied at an expensive liberal arts college in Portland,描述,可知他受过教育,故选A。
小题1:根据At this point, Jobs has a limited education, and no obvious talents, apart from a notorious(臭名远扬)ability to talk. However, he did have a devoted friend who was an electronics genius. They were a great team. Without Jobs’ s ambition, high design standards, the ability to make deals and great maketing skills-Wozniak might well have spent a quiet life designing hardware at HP.描述,可知苹果电脑公司的成功取决于史蒂夫乔布斯和史蒂夫我地尼亚克的通力合作。故选C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅