Many people know the names Alexander Graha
时间:2024-03-13 06:03:15 栏目:学习方法
题目内容:
Many people know the names Alexander Graham Bell and Thomas Edison. However, most people don’t know the name of the man who invented the television, Philo Farnsworth.
Philo Farnsworth was born in 1906 and grew up on a potato farm. As a boy, he loved to learn about science, and he read a lot of science books. When he was only thirteen years old, he drew a picture of a machine that could send pictures as radio sends sounds. He got the idea from the way the potatoes were planted in the field. The potatoes grew in long lines, side by side. This made a shape in Philo’s mind. This shape helped Philo think of a way to send the TV picture onto a piece of glass. But he was poor, so Philo could not try to make his idea into a machine at that time.
Later, Philo worked at many different jobs. He worked with trees. He worked on broken radios. He worked on trains. He also worked as a street cleaner. At last, two rich men heard about his idea for television, and they gave him the money to make it. On September 7th, 1927, they watched Philo test the machine he built. When Philo turned on the machine, a small line could be seen on the glass. Philo said, “There you have it, electric television.”
Later, a big company, RCA, said they had made the first television. Philo had to spend a lot of money on lawyers to fight them. Finally, he won. Then, World War Two started in 1939. During the war, Philo spent a lot of money helping the US army instead of building up his television company. After the war, other bigger, richer companies started making televisions. In the end, Philo had to sell his company.
小题1:Why does the author mention Bell and Edison at the beginning of the text?
A.To remember both of them.
B.To prove their wisdom.
C.To introduce the topic of the text.
D.To explain their relationships.小题2:According to the text, how old was Philo when he finished his invention of TV?
A.27 years old.
B.21 years old.
C.33 years old
D.39 years old小题3:Philo Farnsworth got the idea for TV from ______.
A.the radio
B.science books
C.potato fields
D.a machine小题4: The underlined part “building up” in the last paragraph probably means “______”.
A.starting
B.selling
C.putting up
D.making bigger小题5:Which is the correct order of the following events?
a. Two rich men gave Philo money to do experiments.
b. Philo sold his own company.
c. Philo beat RCA in law.
d. Philo fixed broken radios.
e. Philo showed his invention to others.
A.d, a, e, c, b
B.e, d, c, b, a
C.d, c, e, b, a
D.a, c, b, d, e
最佳答案:
小题1:C
小题1:B
小题1:C
小题1:D
小题1:A
答案解析:
小题1:写作意图题:文章第一段提到Alexander Graham Bell and Thomas Edison 两个人实际是想引出Philo Farnsworth.这个话题。选C
小题1:数字计算题:从第二段的句子Philo Farnsworth was born in 1906 知道他是1906年出生的,还有On September 7th, 1927, they watched Philo test the machine he built.说明发明第一台电视是在他21岁时。选B
小题1:细节题:从第二段的句子:He got the idea from the way the potatoes were planted in the field.可知答案是 C
小题1:猜词题:从后面的句子After the war, other bigger, richer companies started making televisions.说明built up是“增强”的意思。选D
小题1:排序题:从第二段看出:第一件是他修理坏收音机,然后有两个人来帮他。由此可以判断选A。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅