My friend Robert started a new job this we
时间:2024-03-13 05:57:53 栏目:学习方法
题目内容:
My friend Robert started a new job this week and he’s been in the training class for two days. The employer has a very strict dress code—dark blue shirts and pants.
On the first day, an older gentleman in his class did not have the proper clothes and he was strictly told that he would be fired if he didn’t have the right clothes the next day. He explained, “Sir, I had been told about this, but because of my larger size, it’s sometimes difficult to find the right clothing for a price I can afford.”
Last night, Robert and I decided that this old man shouldn’t lose the chance of work simply because he couldn’t afford the clothes. I had some cash on hand and Robert took it with him this morning just in case it was needed.
When training started this morning, the trainer was ready to fire the older gentleman. “You have 10 minutes to be in proper clothes,” he was told. At this point, Robert spoke up and asked if he could have 10 minutes to get him the clothes. He then ran out to the store and bought the proper-sized pants and a shirt; he returned with both and gave them to the older man.
The older gentleman began to cry and told him that he couldn’t accept such a gift from a stranger. Robert told him he had to because he had lost the receipt(收据) and couldn’t return them—a little white lie. The pants were a perfect fit, the shirt was a bit tight but he was able to keep his job.
“My wife and I tried to gather together some money last night, but we didn’t have enough to buy the clothes,” he told Robert. “It’s unbelievable to me that a person would do such a thing for only knowing me a day!”
More unbelievable is how good it has made Robert and me feel to do this.
小题1:If the older man did not have the proper clothes, he would _____.
A.be punished
B.be offered another job
C.put off the training class
D.lose his job小题2:The money which was paid for the clothes was _____.
A.the trainer’s
B.the older man’s
C.the writer’s
D.Robert’s小题3: How did Robert persuade the older man to accept the clothes?
A.He told the older man that he would lose his job if he did not take them.
B.He told a lie that the clothes didn’t fit himself.
C.He told the older man that he could save money and return it later.
D.He told the older man that he had no way to send them back.小题4:What might be the best title for the passage?
A.Proper clothes for a stranger
B.Fight against strict rules
C.A strange employer
D.An unbelievable thing
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:D
小题1:A
答案解析:
小题1:细节题,根据第二段的:On the first day, an older gentleman in his class did not have the proper clothes and he was strictly told that he would be fired if he didn’t have the right clothes the next day.看出如果穿的衣服不合适,就会被解雇,就是失去工作。
小题1:细节理解题:从第三段:I had some cash on hand and Robert took it with him this morning just in case it was needed.是作者手头有现金,所以是作者的。
小题1:细节题:根据第五段:Robert told him he had to because he had lost the receipt(收据) and couldn’t return them—a little white lie.可知Robert撒了一个善意的谎言,才让老人接受了衣服。D项正确。
小题1:主旨题,根据整个故事的描述,和从最后一段的It’s unbelievable to me that a person would do such a thing for only knowing me a day!”看出是陌生人给他的合适的衣服。所以A项正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅