> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Anthony was sad. He was, as he put it, “no

时间:2024-03-13 05:26:29 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Anthony was sad. He was, as he put it, “no」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/432576.html
题目内容:

Anthony was sad. He was, as he put it, “not very bright” and couldn’t win the attention of his very wealthy parents, who preferred his “clever” older brother. At age 8, Anthony was sent away to a boarding school in his native England, even though he screamed and pleaded with(恳求)his parents year after year not to send

him. “The thought was ,it would be good for me,” he recalled.

It was not. Anthony did badly in his studies, had few friends and was bullied for five years. “My teachers couldn’t have had a lower opinion of me,” he said. “I wasn’t even smart enough to rebel. The one thing I remember from the very earliest age was the desire to write. When I was 10 years old, I remember asking my parents to get me a typewriter for my birthday because I wanted to be a writer.”

Now, at 55, Anthony is one of the world’s most successful children’s book authors. His Alex Rider series has sold more than 5 million copies,and the eighth book featuring the young spy, Crocodile Tears, has come out.

The Alex Rider books tell the adventures of 14-year-old Alex Rider, an agent for the British intelligence agency M16.

Anthony says he doesn’t try to write for kids; it just comes out that way.“ I have a feeling that it has something to do with purity and simplicity. I give as little information as is necessary to describe the room, the character in the room, and get on with the action,” he said.

The style has also made Anthony a successful writer of television shows for adults in Britain because, he says, writing books for kids is a lot like writing television for grown-ups: In both cases, it’s all about entertaining people with a good story.

Now, Anthony couldn’t be happier with his life. He sums up his success:“…you can be anything you want to be if you just believe in yourself. I do believe it completely.”

小题1:Which of the following is true of Anthony?

A.He was the beloved child of his family.

B.Although he is successful, he isn’t very happy.

C.He places more emphasis on the characters’ behavior in his stories.

D.Studying in a boarding school proved a good choice for him.小题2:At boarding school , Anthony’s teachers_____________.

A.often criticized him.

B.showed great concern for him.

C.encouraged him to be a writer.

D.thought little of his ability.小题3:What would be the best title for the passage?

A.Anthony’s popular books—Alex Rider series

B.Alex Rider, a popular character

C.Anthony, a successful children’s book author

D.Special writing style小题4:What advice does Anthony give to readers?

A.Confidence is the key to success.

B.Hardship teaches valuable lessons.

C.Internet is the best teacher.

D.Failure is the mother of success.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:C

小题4:A

答案解析:

小题1:理解归纳题,通读文中语句理解归纳可知。

小题2:细节理解题,根据文中语句““My teachers couldn’t have had a lower opinion of me,””理解可知。

小题3:标题理解归纳题,通读文中语句理解归纳可知。本文主要讲解了Anthony成长经历。

小题4:细节理解题,根据文中语句“He sums up his success:“…you can be anything you want to be if you just believe in yourself. I do believe it completely.””理解可知。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。