> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My 8-year-old daughter is making an experi

时间:2024-03-13 05:15:30 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My 8-year-old daughter is making an experi」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/432418.html
题目内容:

My 8-year-old daughter is making an experiment. She has been making her own colorful smile cards and often takes them with her everywhere.

Last Sunday, I took my kid to go shopping with me. She was hoping to see John, who is an elderly man and gives out samples. We see him from time to time and he is so happy and friendly. John wasn’t at the store on Sunday, so my daughter decided that it would be a good idea to distribute her smile cards to the store’s other employees.

So she did. In the produce department, she gave a card to a young man and she hoped it would make him smile. And he smiled at her and thanked her. Then she came across an older gentleman who looked rather impatient. And she snuck a card into his cart on top of his groceries, remarking to me later that he looked at her suspiciously as if she was dumping trash in his cart. But I thought he would be happy later.

When we got back from our shopping trip, she had run out of cards. She was walking by a woman with two babies in her cart. My daughter smiled at her and the young mother smiled back. My daughter came to me and said excitedly, “Mom, I just realized something. You don’t need cards to make someone smile. All you need to do is make eye contact and smile into their eyes and they will smile back.”

What a beautiful lesson my daughter reminded me of. You are never too young or too old to experiment with kindness and smiles.

小题1:At first, the writer’s daughter made an experiment by ______.

A.giving smile cards

B.giving samples

C.making eye contact

D.giving groceries小题2:According to the text, John was a man ______.

A.who is very young and lively

B.who may be a salesman

C.who is in trouble and needs smiles

D.who is never seen to smile小题3:The underlined word “distribute” in paragraph 2 probably means ______.

A.make up

B.tear up

C.give out

D.sell out小题4:From the text, we can learn that ______.

A.John got a smile card from the writer’s daughter

B.the older gentleman would smile later after he got the smile card

C.we could make others smile only by giving them what they wanted

D.the mother with two babies smiled because she got a smile card

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:B

答案解析:

文章讲述了一个让人温暖的小故事。

小题1:细节题。文章第二段可知女儿是四处发笑脸的卡片。

小题2:推理题。根据第二段可知我们是去商场看他,他应该是一个售货员。

小题3:猜测词义题。it would be a good idea to distribute her smile cards to the store’s other employees. 女儿应该是把卡片分发给其他人。

小题4:细节题。根据文章第三段最后两句And she snuck a card into his cart on top of his groceries, remarking to me later that he looked at her suspiciously as if she was dumping trash in his cart. But I thought he would be happy later.可知答案为B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。