> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The hardworking blacksmith(铁匠) Jones used

时间:2024-03-13 05:10:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The hardworking blacksmith(铁匠) Jones used」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/432347.html
题目内容:

The hardworking blacksmith(铁匠) Jones used to work all day in his shop and so hard working was he that at times he would make the sparks fly from his hammer.

The son of Mr. Smith, a rich neighbor, used to come to see the blacksmith everyday and for hours and hours he would enjoy himself watching how the blacksmith worked. "Young man, why don't you try to learn to make shoe tacks(鞋钉), even if it is only to pass the time?" said the blacksmith. "Who knows, one day, it may be of use to you." The lazy boy began to see what he could do. But after a little practice he found that he was becoming very skilled and soon he was making some of the finest tacks.

Old Mr. Smith died and the son because of the war lost all his goods. He had to leave home and settled down in another country. It so happened that in this village there were many shoemakers who were spending a lot of money to buy tacks for their shoes and even at times when they paid high prices they were not always able to get what they wanted, because in that part of the country there was a high demand for soldiers' shoes.

Our young Mr. Smith, who was finding it difficult to earn his daily bread, remembered that he had learned how to make tacks and had the sudden idea of making a bargain with the shoemakers. He told them that he would make the tacks if they would help to get him settled in his workshop. The shoemakers were only too glad of the offer. And after a while, Mr. Smith found that he was soon making the finest tacks in the village.

"How funny it seems," he used to say, "even making tacks can bring a fortune(财富).”

小题1:From the passage, we can learn the young Mr. Smith became rich ______.

A by selling shoes B by making shoe tacks C with his father’s help D by making bread

小题2:Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A The young Mr. Smith’s father was very wealthy.

B The young Mr. Smith was lazy before learning to make shoe tacks.

C The shoemakers offered him a working place to make shoe tacks.

D The shoemakers were unwilling to buy the young Mr. Smith’s tack.

小题3:What can we learn from the young Mr. Smith’s success?

A.It is no use crying over the spilt milk.

B.A friend in need is a friend indeed.

C.All roads lead to Rome.

D.Seeing is believing.小题4:What is the right order of the events related to the young Mr. Smith?

a. He was born in a rich family.

b. He became rich by selling tacks.

c. His father died and he became poor.

d. He was asked to learn to make shoe tacks.

e. He settled in another country.

A.a-d-c-e-b

B.a-d-b-c-e

C.b-d-c-e-a

D.b-d-a-e-c

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:A

答案解析:

通过一个小故事告诉大家:条条大路通罗马。

小题1:推理题。根据通读全文可知,在新的地方他是靠making shoe tacks为生。

小题2:推理题。根据文章倒数2,3段可知那些人非常喜欢能买到tacks.

小题3:通读全文可知,特别是最后一段话。

小题4:排序题。这种题目可以使用排除法。通读全文可知A是正确顺序。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。