> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In seventh grade, Brittany Blythe dreamed

时间:2024-03-13 04:45:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In seventh grade, Brittany Blythe dreamed」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/432012.html
题目内容:

In seventh grade, Brittany Blythe dreamed of being a cheerleader. Her school’s coaches were less than enthusiastic. “They said, ‘I don’t know how you’ll be able to do it,’ she recalls. “‘You won’t be able to do it. ’”

But Brittany, now a junior at Strath Haven High School near Philadelphia, persisted(坚持). And when the junior team cheerleaders won a tournament last year, she was right there, dancing and cheering with the rest of the team.

Not bad for someone whose legs were cut off below the knee when she was two years old.

Brittany, 18, was born without shinbones(胫骨)--“just blood and muscle tissue”, as she puts it. When she tried to walk, her legs twisted.

After the operation, she adapted quickly. “From day one, I basically jumped up and wanted to do everything,” she says. Prosthetic legs(假腿) allowed her to move around upright, but too slowly to keep up with her friends. Brittany’s solution: take the legs off and walk on her knees---sometimes she still does when safety and comfort permit.

She’s rarely daunted. Other children laughed at her through the years, especially in junior high school, but she says the challenge only made her stronger. Now she’s trying to convince her coaches to let her remove the prostheses and be a flyer, the cheerleader who’s thrown in the air and caught by her teammates.

Brittany doesn’t think her problems are more difficult than the next person’s. “My disability was the first thing I had to get through, and that’s going to prepare me for the future,” she says. “It’s all just a test: If someone throws you a curve ball(给你出难题), what are you going to do?”

小题1:What was the school’s coaches’ attitude towards Brittany’s idea of being a cheerleader?

A.Supportive

B.Doubtful

C.Opposed

D.Curious小题2:What did Brittany do to keep up with her friends?

A.She used a pair of walking sticks.

B.She practiced hard every day.

C.She walked on her knees.

D.She asked her friends for help小题3:The underlined word “daunted” in Paragraph 6 probably means _____________.

A.discouraged

B.angry

C.confident

D.fortunate小题4:We can learn from the last paragraph that Brittany __________.

A.is not well prepared for the future

B.takes a positive attitude towards life

C.likes the challenge of learning new things

D.thinks that her problems are more difficult than other’s.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:B

答案解析:

文章讲述了一个勇敢的女孩坚强面对生活的困难,积极向上的事情。

小题1:推理题。根据文章第一段第二行I don’t know how you’ll be able to do it可知教练是持怀疑态度的。

小题2:细节题。根据文章倒数第三段第三行Brittany’s solution: take the legs off and walk on her knees

小题3:猜测词义题。根据She’s rarely daunted. Other children laughed at her through the years, especially in junior high school, but she says the challenge only made her stronger.可知别人嘲笑她,但是她很乐观,几乎不泄气。所以选择A。

小题4:段落大意题。通读最后一段可知她对生活持有乐观的态度。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。