> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My husband had just bought a new washing m

时间:2024-03-13 04:38:16 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My husband had just bought a new washing m」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/431904.html
题目内容:

My husband had just bought a new washing machine for me . I decided to use it the very day and I washed a lot of things .

Everything worked well , but I found one of my husband’s socks(短袜) missing . I looked everywhere for it , but I couldn’t find it anywhere .

The next morning , I got ready for school as usual . When the bell rang , the students came in . I greeted them and told them what we were going to do that day .

When I turned around to write on the blackboard , the class bursted out a roar (大笑声)! They laughed and laughed . They laughed so much , in fact ,that I was afraid the headmaster would be in to see all this .

I asked the class to stop , but the more I talked , the more they laughed . I decided to pay no attention to them and I continued to write on the blackboard . when I did this , they roared even more .

Finally , the teacher who had the room next to mine came in to see what all the laughter was about .

“Good heavens ,” I said , “Will someone please tell me what is so funny?”

“Oh , God,” said the teacher , “You have a brown sock to the back of your skirt !”

So that’s how I found my husband’s missing sock .

“Oh , well ,” I said to the class , “Let’s just say you have had an unforgettable lesson on static electricity(静电)。”

小题1:What was the writer ?

A.A washer

B.A student

C. A headmaster

D. A teacher小题2:What happened when the writer turned around to write on the blackboard ?

A.The class roared with anger .

B.The class began to laugh loudly .

C.Another teacher came in

D.There was a loud noise outside the room小题3:Why couldn’t she find one of her husband’s socks?

A. Because some students had hidden it .

D. Because her husband had taken it away .

C. Because she had left it in the classroom .

D. Because she never expected that it would stick to her skirt .

小题4:What did the writer do when she got to know why her students laughed?

A.She did nothing but laugh.

B.She got angry with the class .

C.She did nothing

D.She explained the matter in a clever way .

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

本文是关于一位老师巧妙的把一件另人尴尬的事情转化成一个讲解静电的好机会的小故事。

小题1:细节题。根据第三段,我要给学生们上课,可知我是一位老师。

小题2:细节题。根据文章第四段,可知我转身写字的时候,学生大笑不已。

小题3:推断题。由文章最后四段可知。她未能找到her husband’s socks,是一位袜子粘在了她的裙子上。

小题4:推断题。根据文章最后一段,她解释袜子粘在裙子上是因为静电。巧妙的转化了尴尬的情景。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。