Plants are very important living things. L
时间:2024-03-13 04:18:10 栏目:学习方法
题目内容:
Plants are very important living things. Life could not go if there were no plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and man cannot make food from air, water and sunlight. Animals get their food by eating plants and other animals. So animals and man need plants in order to live. This is why we find that there are so many plants around us.
If you look carefully at the plants around you, you will find that there are two kinds of plants: flowering plants and non-flowering plants.
Flowering plants can make seeds. The seeds are protected by the fruits. Some fruits have one seed, some have two, three or four, and some have many seeds. But a few fruits have no seeds at all. An example of a fruit without seeds is the banana fruit.
Most non-flowering plants don’t grow from seeds. They grow from spores. Spores are so small and light that they can float in the air. We may say that spores are quite the same as he seeds. When these spores fall on wet and shady places, they usually grow into new plants.
小题1:The main idea of the passage is that.
A.plants are important for life
B.plants cannot grow without air
C.there are many plants around us
D.we cannot live without water小题2:Which of the following is NOT TRUE?
A.Plants can be divided into main types: flowering plants and non-flowering plants.
B.All fruits have seeds in them.
C.Seeds are protected by the fruits.
D.Some plants grow from spores.小题3:The underlined word "non-flowering" means .
A.开花的
B.有花的
C.多花的
D.不开花的小题4:In “shady places” there is .
A.a lot of sunshine
B.a lot of water
C.no water
D.little sunshine
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:D
小题4:A
答案解析:
文章主要讲的是植物对生物的重要性。
小题1:主旨大意题。文章第一段第一行“Life could not go if there were no plants.”可知生命要是没有植物的话就不肯生存下去了。
小题2:事实细节题。文章最后一段第一行“Most non-flowering plants don’t grow from seeds. ”可知并非所有的植物都有种子。
小题3:猜测词义题。non为否定前缀,故翻译为没有花的,不开花的
小题4:推理判断题。天很据最后一句When these spores fall on wet and shady places, they usually grow into new plants,当孢子落到潮湿的和shady places的地方,他们就会长成植物。因为植物的生长需要水分和阳光,所以我们可以判断选A
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅