> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My father was Chief engineer of merchant s

时间:2024-03-13 04:08:24 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My father was Chief engineer of merchant s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/431470.html
题目内容:

My father was Chief engineer of merchant ship, which was sunk in Word War II. The book Night of the U-boats told the story.

Memories

In September, 1940, my mother, sister and I went to Swansea, where my father's ship was getting ready to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him safe.

Then I remember my mother lying face down, sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).

I can remember the arrival of the telegram (电报), which in those days always brought had news. My grandmother opened it. It read, "Safe, Love Ted."

My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father's knee, his arm in a bandage.

He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember, he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He said it was because of the cigarettes. Whichever, he died suddenly in his early 50s.

Ten years later I read Night of the U-boats and was able to complete the story.

Torpedo

One torpedo struck the ship. Father was in the engine room, where the third engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned.

By the time he got on deck (甲板) he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck fast. When he tried to cut it free, it swung against the ship, injuring his hand and arm. He had no choice but to jump — still with the photograph in his pocket.

Three days later, he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph.

A Toast

In my room is the book and the photograph. Often, glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion, a sinking ship, a jump into a vast ocean and a wait for rescue? Lest(以免)we forget, I have some more whisky and toast the heroes of the war.

小题1:We can infer that the mother and children went to Swansea ________.

A.to meet a friend

B.to see the father off

C.to take a family photo

D.to enjoy the sailing of the ship小题2:What did the author learn about the father from the telegram?

A.he was still alive.

B.His knee was broken.

C.His ship had been sunk.

D.He had arrived in Glasgow.小题3:The underlined word "it" in Paragraph 6 refers to the father's ________.

A.weak heart

B.taking a shore job

C.failure to return to sea

D.injury caused by a torpedo小题4:What can we know about the author's father after his ship was attacked?

A.He lost his arm

B.He repaired the engines.

C.He managed to take a lifeboat.

D.He was the last to leave the ship.小题5:What is the massage mainly about?

A.A group of forgotten heroes

B.A book describing a terrifying battle.

C.A ship engineer's wartime experience.

D.A merchant's memories of a sea rescue.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:A

小题4:D

小题5:C

答案解析:

文章讲述了我父亲在战争中的一次惊险的经历。

小题1:推理题。根据第二段第1,2行n September, 1940, my mother, sister and I went to Swansea, where my father's ship was getting ready to sail.可知B正确。

小题2:细节题。根据第四段第二行It read, "Safe, Love Ted."。

小题3:推理题。第六段he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes.可知妈妈说他的心脏病是因为鱼雷引起的。

小题4:细节题。根据倒数第三段可知最后只剩下他一个人。

小题5:主旨大意题。通读全文可知这是关于我父亲在战争中的一次经历。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。