> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Early in the 16th century men were trying

时间:2024-03-13 03:36:44 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Early in the 16th century men were trying」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/431016.html
题目内容:

Early in the 16th century men were trying to reach Asia by travelling west from Europe. In order to find Asia they had to find a way past South Africa. The man who finally found the way from the Atlantic Ocean to the Pacific was Ferdinand Magellan.

Magellan sailed from Seville in August 1519 with five ships and about 280 men. Fourteen months later, after spending the severe (凌冽的) winter on the coast of Patagonia, he discovered the channel (海峡) which is now called Magellan Straits. In November 1520, after many months of dangers from rocks and storms, the three remaining ships entered the ocean on the other side of South America.

They then continued, hoping to reach Asia. But they didn’t see any land until they reached the islands off the coast of Asia. Before they arrived at these islands, later known as Philippines, men were dying of starvation. While they were in the Philippines., Magellan was killed in battle.

The remaining officers then had to get back to Spain. They decided to sail around Africa. After many difficulties, one ship with eighteen men sailed into Seville after leaving. They were all that remained of Magellan’s expedition (探险队).

小题1:Magellan Straits were discovered by Magellan ______.

A.in August 1519

B.in October 1520

C.in November 1520

D.in December 1520小题2:The number of the ships lost on the whole expedition was ______.

A.two

B.three

C.four

D.five小题3:Which of the following is NOT mentioned in the text?

A.Dangers from rocks and storms

B.Lack of fresh food and water

C.Severe winter in Patagonia

D.The death of Magellan

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:B

答案解析:

文章讲述了麦哲伦的探索过程。

小题1:计算题。根据第二段前两行Magellan sailed from Seville in August 1519 with five ships and about 280 men. Fourteen months later,麦哲伦1519年8月出发,14个月后也就是1519年10月他发现了麦哲伦海峡。

小题2:推理题。文章开头说有5艘船,最后说只有一艘船返回,说明4艘在探索过程中没有了。

小题3:细节题。第二段第二行severe winter on the coast of Patagonia说明C正确。第四行dangers from rocks and storms说明A正确。第三段最后一行Magellan was killed in battle.

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。