> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Two brothers, Herbert and James, lived wit

时间:2024-03-13 03:30:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Two brothers, Herbert and James, lived wit」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/430930.html
题目内容:

Two brothers, Herbert and James, lived with their mother and a cat named Edgar. James was particularly devoted to the cat, and when he had to leave town for several days, he left Herbert careful instructions about the pet’s care. At the end of his first day away, James telephoned his brother, “How is Edgar?”

“Edgar is dead.” Herbert answered. There was a pause. Then James said, “Herbert, you’re insensitive (漠然的). You know how close I was to Edgar. You should have broken the news to me slowly. When I asked about Edgar tonight, you should have said, ‘Edgar’s on the roof , but I have called the fire department to get him down.’ And tomorrow when I called, you could have said the firemen were having trouble getting Edgar down, but you were hopeful they would succeed. Then when I called the third time, you could have told me that the firemen have done their best, but unfortunately Edgar had fallen off the roof and was at the veterinarian’s (兽医站). Then when I called the last time, you could have said that although everything possible had been done for Edgar, he had died. That’s the way a sensitive man would have told me about Edgar. And, oh, before I forget,” James added, “how is mother?”

“Oh,” Herbert said, pausing for a moment, “She’s on the roof.”

小题1:James telephoned his brother at the end of his first day away because he wanted to know _____.

A.what he was doing

B.whether he was good

C.whether the cat was good

D.where his mother was小题2:Why did James say his brother was insensitive?

A.Because he told him the news directly.

B.Because he killed their pet.

C.Because his mother was on the roof.

D.Because he missed the truth about the cat.小题3:From the last paragraph of the passage, we can know that the mother was probably _____.

A.on the roof

B.ill or even dead

C.repairing the house

D.playing games

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

答案解析:

小题1:细节题。结合he left Herbert careful instructions about the pet’s care. At the end of his first day away, James telephoned his brother, “How is Edgar?”可知他打电话的目的是询问他的宠物Edgar的情况。

小题2:推断题。结合下面James的话可知答案。

小题3:细节题。根据上文James的话可知on the roof指代的是不好的事可知此题答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。