It was lunchtime and I walked into a small
时间:2024-03-13 03:17:44 栏目:学习方法
题目内容:
It was lunchtime and I walked into a small branch office on the West Side. I had come to 36a checking account. The only officer on 37was a fortyish black man, standing 38a small counter from a young white boy who was wearing a V-necked sweater. I think I was especially 39of the boy because he looked more like a kid from a prep school than a 40in a West Side bank.
The boy continued to 41my attention because of what happened next. He was holding an open savings-account book and 42an expression of disappointment. “But I don’t understand. I opened the account myself, so why can’t I 43any money?” the boy said, his voice breaking.
“I know it is, but those are the rules. I’ve already explained to you that a fourteen-year-old is not 44to withdraw money without a letter from his parents,” the officer explained patiently.
Suddenly I noticed the account had a series of small deposits and withdraws. Then I questioned the officer, “How do you 45that? Why did you let him withdraw money before, but not now?” He looked 46. “Because the tellers were not aware of his age before and now they are. It’s really very 47.” I turned to the boy with a shrug. “You’re really getting 48,” I said. “You ought to get your parents to come in here and 49.” The boy looked destroyed. 50, he put his savings book in a rear-pocket and walked out of the bank.
The officer turned to me. “You know,” he said, “you really shouldn’t have got 51.” I couldn’t believe what this idiot was saying. “We were 52this morning that some neighborhood bully has been shaking down (敲诈) this boy for more than a month. The other guy was 53him to take money out every week and hand it over. The poor kid was 54too scared to tell anyone. Anyway, the police are on the case and they’ll probably make a(n) 55today."
“You mean there is no rule about being too young to withdraw money from a savings account?”
“Not that I ever heard of. Now, sir, what can we do for you?”
小题1:
A.make
B.open
C.buy
D.choose小题2:
A.duty
B.board
C.display
D.show小题3:
A.on
B.after
C.over
D.across小题4:
A.sure
B.proud
C.aware
D.afraid小题5:
A.guard
B.customer
C.clerk
D.manager小题6:
A.attract
B.pay
C.attach
D.control小题7:
A.putting
B.writing
C.saying
D.wearing小题8:
A.borrow
B.deposit
C.withdraw
D.use小题9:
A.told
B.inspired
C.encouraged
D.allowed小题10:
A.argue
B.explain
C.answer
D.declare小题11:
A.annoyed
B.disappointed
C.excited
D.amused小题12:
A.easy
B.amazing
C.fantastic
D.simple小题13:
A.arranged
B.convinced
C.cheated
D.caught小题14:
A.protest
B.promise
C.prohibit
D.prepare小题15:
A.Excitedly
B.Silently
C.Cheerfully
D.Nervously小题16:
A.interacted
B.interrupted
C.involved
D.infected小题17:
A.asked
B.discovered
C.suggested
D.informed小题18:
A.rushing
B.forcing
C.requesting
D.begging小题19:
A.hardly
B.unwillingly
C.apparently
D.eagerly小题20:
A.arrest
B.sentence
C.apology
D.difference
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:C
小题5:B
小题6:A
小题7:D
小题8:C
小题9:D
小题10:B
小题11:A
小题12:D
小题13:C
小题14:A
小题15:B
小题16:C
小题17:D
小题18:B
小题19:C
小题20:A
答案解析:
文章讲述的是作者在银行遇到的一件事情,一个银行员工不让一个孩子取钱,谎称他的年龄不够,其实是为了保护他,因为有一伙人在敲诈这个孩子。
小题1:考查动词搭配,open a account 意为到银行开户。根据后文可知他是在银行。
小题2:考查词组搭配,on duty 当班,值班 句意为当时唯一值班的工作人员
小题3:across a small counter 意为在柜台的对面
小题4:句意理解,根据下文可知,这个男孩引起了作者的注意,即be aware of the boy
小题5:上下文,因为这个孩子很小,而银行只有唯一一个当班的员工,所以说这个孩子不太像个银行的顾客。
小题6:固定搭配 attract one's attention 意为吸引某人的注意力
小题7:考查常用搭配,wear an expression of ……意为面带……表情
小题8:上下文。根据后文可知该孩子想取钱。
小题9:根据前面的rules可知,按规定他是不允许单独取钱的。
小题10:句意理解,此处意为他有一系列存取钱的记录,你作何解释。你为什么允许他以前取钱,而现在不允许。
小题11:上下文。根据后文可知,该员工是想帮助这个孩子,而作者在帮倒忙,所以他很生气。
小题12:句意理解,此处意为以前员工不知道他的年龄,现在知道了,就这么简单。
小题13:上下文,根据You ought to get your parents to come in here and protest,可知,作者认为银行里欺骗了孩子,应当找父母来抗议。
小题14:同上
小题15:上下文,此时孩子很失望,只能默不作声离开了。
小题16:句意理解,此处意为你真不应该卷入到这件事情中来,get involved in 涉及,卷入
小题17:inform sb 意为告知某人,此处句意为我们今天早上被告知,有一群人在敲诈这个孩子有一个月了
小题18:上下文,因为是敲诈,所以是强迫孩子每周拿钱给他们。
小题19:上下文,因为孩子来取钱了,所以很明显,他太害怕了而不敢告诉别人。
小题20:上下文,因为已经通知的警察,所以警察会采取逮捕行动,即arrest。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅