> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最

时间:2024-03-13 03:14:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/430687.html
题目内容:

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

This is a real life story of the engineers building the Brooklyn Bridge in New York, USA back in 1870. The bridge was completed in 1883, after 13 years. In 1869, a creative engineer named John Roebling was 16by an idea to build a spectacular bridge 17New York with the Long Island. 18, bridge-building experts throughout the world thought that this was impossible and told Roebling to forget the idea.

Roebling could not ignore the vision he had in his mind of this bridge. After much discussion and persuasion he 19to convince his son Washington, an up and coming engineer, that the bridge 20could be built. The project started well, but when it was only a few months underway, a tragic accident took the life of John Roebling. Washington was also injured and left with a certain amount of brain damage, which 21him not being able to talk or walk.

22his handicap, Washington was never discouraged and still had a burning 23to complete the bridge and his mind was still as 24as ever. He didn’t want to 25 . Suddenly an idea 26him. All he could do was move one 27and he decided to make the best use of it. By moving this, he 28developed a code of communication with his wife.

For 13 years Washington tapped out his 29with his finger on his wife’s arm, until the bridge was finally completed. Today the spectacular Brooklyn Bridge stands for his determination not to be 30 by circumstances. It stands too as a monument to the love and 31of his wife who for 13 years long 32decoded(解码)the messages of her husband and told the engineers what to do.

Perhaps this is one of the best examples of a never-say-die attitude that overcomes a terrible physical handicap and achieves a(n) 33goal. Often when we face obstacles in our day-to-day life, our hurdles(障碍) seem very small in comparison to what many others have to face. The Brooklyn Bridge shows us that 34that seem impossible can be realized with determination and persistence(坚持), no matter what the 35are.

小题1:

A.inspired

B.promoted

C.awarded

D.presented小题2:

A.collecting

B.connecting

C.contacting

D.combining小题3:

A.Therefore

B.Instead

C.However

D.So小题4:

A.tried

B.persuaded

C.managed

D.demanded小题5:

A.in fact

B.in turn

C.in need

D.in general小题6:

A.brought in

B.resulted in

C.put in

D.took in小题7:

A.In case of

B.Because of

C.In terms of

D.In spite of小题8:

A.desire

B.emotion

C.feeling

D.impression小题9:

A.enthusiastic

B.sharp

C.eager

D.aware小题10:

A.break down

B.make out

C.give up

D.take up小题11:

A.hit

B.beat

C.knocked

D.patted小题12:

A.hand

B.arm

C.finger

D.foot小题13:

A.slowly

B.swiftly

C.quickly

D.gently小题14:

A.descriptions

B.introductions

C.instructions

D.explanations小题15:

A.controlled

B.affected

C.harmed

D.hurt小题16:

A.contribution

B.devotion

C.responsibility

D.attention小题17:

A.patiently

B.hopefully

C.thankfully

D.occasionally小题18:

A.practical

B.beneficial

C.particular

D.impossible小题19:

A.ideas

B.choices

C.dreams

D.challenges小题20:

A.difficulties

B.conditions

C.situations

D.positions

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:C

小题5:A

小题6:B

小题7:D

小题8:A

小题9:B

小题10:C

小题11:A

小题12:C

小题13:A

小题14:C

小题15:B

小题16:B

小题17:A

小题18:D

小题19:C

小题20:A

答案解析:

文章讲述的是一个工程师虽然身体残疾,但是还是用一个唯一可以移动的手指来指挥完成了不可能完成的任务。

小题1:上下文,根据后面的an idea to build a spectacular bridge可知,此处意为他受到了一个建造一座壮观的大桥的激发/受到了启示/给予了灵感

小题2:考查动词辨析,句意为建造一座连接纽约和长岛的大桥,connect意为连接 collect 意为收集,contact意为联系 combine意为结合

小题3:上下文,根据后文工程师都认为这不可能可知,此处表示转折。

小题4:上下文,根据后文可知他成功地说服了他的儿子,manage意为成功干了某事

小题5:考查词组辨析,in fact事实上 in turn 轮流 in need 需要 in general 总之,一般而言。句意为他成功说服他的儿子,告诉他大桥实际上是可以建造的。

小题6:词组辨析,result in 导致,bring in 引进,put in提出,提交 take in 接受,理解,欺骗。句意为大脑损伤导致他不能说话,不能走路。

小题7:句意理解,句意为尽管他残疾了但是他没有气馁,仍然有强烈的完成大桥的渴望。

小题8:同上

小题9:考查形容词辨析,sharp意为敏捷的,此处意为思维敏捷。

小题10:上下文,根据上文他想完成这个大桥可知,他不想放弃。

小题11:an idea hit him意为,突然想到了一个主意

小题12:上下文,根据29空的With his finger可知

小题13:上下文,因为他只有一个手指可以动,所以是缓慢地开发出一种交流的密码。

小题14:上下文,根据32空后面的told the engineers what to do 可知,这里填的是他的指令,命令

小题15:上下文,他坚强的决心不受环境的影响。

小题16:上下文,根据who for 13 years long patiently ……可知,此处意为奉献。

小题17:13年耐心的解码工作

小题18:上下文,他完成了不可能完成的目标。

小题19:根据后面的realize可知,此处意为实现梦想。

小题20:根据上文可知,无论遇到什么困难,他都可以用决心和毅力实现他的梦想。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。