I had to knock on the taxi to get his atte
时间:2024-03-13 03:07:24 栏目:学习方法
题目内容:
I had to knock on the taxi to get his attention. Finally, the driver, a man about 60, looked up from behind the wheel and apologized, “I’m sorry, but I was reading a letter.” He sounded as if he had a cold or a cough.
Since I was in no hurry, I told him to finish his letter. He shook his head, explaining that he had already read it several times and almost knew it by heart. Curious, I asked whether it was from a child or maybe a grandchild. “This isn’t family,” he replied. “Though he might just as well have been a regular member of the family, Old Ed and I grew up together.”
They were always friends. But since he moved away from the neighborhood 30 years ago, it’d generally just been postcards at Christmas time between them. A couple of weeks ago, Ed died. “I should have kept in touch.” He repeated this, more to himself than to me. To comfort him, I said sometimes we just didn’t seem to find the time. “But we used to find the time,” he said. “Take a look.” He handed the letter over to me.
The first sentence “I’ve been meaning to write for some time, but I’ve always delayed it.” reminded me of myself. It went on to say that he often thought about the good times they had had together. When I read the part where it said “Your friendship really means a lot to me, more than I can say because I’m not good at saying things like that”, I found myself nodding in agreement.
We had gone several kilometers and were almost at my hotel, so I read the last paragraph: “So I thought you’d like to know that I was thinking of you.” And it was ended with “Your Old Friend, Tom.”
“I thought your friend’s name was Ed,” I said.
“I’m Tom,” he explained. “It’s a letter I wrote to Ed before I knew he’d died. I never put it in the mailbox. I guess I should have written it sooner.” His face was pale as he wiped his eyes with a handkerchief.
When I got to my hotel room I didn’t unpack right away. I had to write a letter and post it.
小题1:From Paragraph 4, we learn that the author _______.
A.often fails to write to his friends
B.doesn’t want to write to his friends
C.had many great moments with his friends
D.was good at expressing his feelings to friends小题2:Who wrote the letter?
A.Old Ed
B.The driver’s grandchild
C.The author
D.Tom小题3:It can be inferred from the passage that the driver regretted_____.
A.missing Ed’s funeral
B.moving away from his neighborhood
C.forgetting to send Ed Christmas cards
D.not being able to keep in touch with Ed
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:D
答案解析:
朋友之间要经常保持联系,要不然会让自己后悔!
小题1:推理题。根据本段第一行The first sentence “I’ve been meaning to write for some time, but I’ve always delayed it.” reminded me of myself.尤其这提醒我想起自己,说明我也经常不及时给朋友写信。
小题2:推理题。根据倒数第二段“I’m Tom,” he explained. “It’s a letter I wrote to Ed before I knew he’d died. I never put it in the mailbox. I guess I should have written it sooner.”可知这封信是Tom写的。
小题3:推断题。由倒数第二段It’s a letter I wrote to Ed before I knew he’d died.和第三段第二行Ed died. “I should have kept in touch.”可知Tom很后悔没有能和ED保持联系。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅