Buster Brown was a thief and a good one to
时间:2024-03-13 03:01:12 栏目:学习方法
题目内容:
Buster Brown was a thief and a good one too,he thought. He’d never been caught by the police because he never took chances.He was always prepared for any unforeseen event or emergency.
Confidently,he stood outside the house of his intended victim(受害者)and read the sign on the front gate of the house.“Don't worry about the dog—be aware of the owner!” it said.Buster smiled and found his way in.
The house looked quite normal outside,but inside it was very exotic with fascinating objects on display.As he began putting them into his bag,a dog came into the room.It stopped when it saw Buster,then wagged its tail madly and went over to him,licking his outstretched hand. "Good boy,” Buster whispered.“What a great guard dog you are—trying to lick me to death.” Satisfied he'd made friends with the dog,Bluster began to wander round the house,choosing items to put in his bag.His skilled eye picked out only the best antiques(古董):a pair of silver candleholders,a silver tea-and-coffee service,etc..His new friend,the dog,sat and watched,as if wondering what was happening.
“Well,boy,” Buster whispered,finally.“That might do.Any more and I won't be able to carry it!” He swung the heavy bag onto his shoulders, just as the lights came on, nearly blinding him. He shielded his eyes with his hand.
"You're a very silly person," the figure in the doorway said, his voice dry and dust. As the man came closer, Buster could see he was well dressed. His face seemed familiar, but Buster couldn't quite place where he had seen him before.
"You should have taken more notice of the sign outside," the man rasped. "I knew about this attempted robbery last week and I also know you will end up behind bars for 20 years. Fancy trying to rob the house of the world's greatest fortune-teller!"
小题1:Why was Buster so confident?
A.He was not afraid of dogs.
B.He knew the owner of the house lived alone.
C.The house had no security alarm.
D.He had never been caught by the police.小题2:Which of the definitions is closest in meaning to the word "exotic" in the third paragraph?
A.Messy and untidy.
B.Rich and expensive.
C.Foreign and unusual.
D.Comfortable and calming.小题3:How did Buster decide which objects to take?
A.He took those that were easy to carry in his bag.
B.He took only the best antiques.
C.He took those that he knew he could sell easily.
D.He looked for silver objects.小题4:What punishment waits for Buster Brown?
A.A long prison sentence.
B.A prison sentence with hard labor.
C.A heavy fine.
D.Community service for 20 years.
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:B
小题4:A
答案解析:
讲述了一个抓小偷的有趣的故事,告诫大家多行不义必自毙。
小题1:细节题。根据第一段第二行He’d never been caught by the police because he never took chances。
小题2:猜测词义题。根据上下文可知这个词与前一句The house looked quite normal outside中的quite normal是反义词。使用选C。
小题3:细节题,根据第三段第六行His skilled eye picked out only the best antiques(古董)
小题4:细节题。根据最后一段倒数第二行I also know you will end up behind bars for 20 years.可知这个小偷将在监狱里待20年这是很长的监禁。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅