I was walking along the main street of a s
时间:2024-03-13 02:37:01 栏目:学习方法
题目内容:
I was walking along the main street of a small seaside town in the north of England looking for somewhere to make a phone call.My car had broken down outside the town and I wanted to contact the AA Company.Low grey clouds were gathering across the sky and there was a cold damp wind blowing off the sea which nearly threw me off my feet every time I crossed one of the side streets.It had rained in the night and water was dropping from the bare trees that lined the street.I was glad that I was wearing a thick coat.
There was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom I could ask.I had thought I might find a shop open selling the Sunday papers or a milkman doing his rounds, but the town was completely dead.The only living thing I saw was a thin frightened cat outside a small restaurant.
Then suddenly I found what I was looking for.There was a small post office, and almost hidden from sight in a dark narrow street.Next to it was the town’s only public call box, which badly needed a coat of paint.I hurried forward, but stopped in astonishment when I saw through the dirty glass that there was a man inside.He was fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat.I could not see his face and he didn’t raise his head at the sound of my footsteps.
Carefully, I remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait for my turn.It was when I threw the dead match on the ground that I noticed something bright red trickling from under the box call door.
小题1:At what time was the story set?
A.An early winter morning.
B.A cold winter afternoon.
C.An early summer morning.
D.A windy summer afternoon.小题2:Which of the following words best describe the writer’s impression of the town?
A.Cold and frightening.
B.Dirty and crowded.
C.Empty and dead.
D.Unusual and unpleasant.小题3:The underlined word “trickling” in the last paragraph means _____..
A.rushing out suddenly
B.shining brightly
C.flowing slowly in drops
D.appearing slowly小题4:Why didn’t the man raise his head when the writer came near?
A.He was annoyed at being seen by the writer.
B.He was angry at being disturbed by the writer.
C.He was probably fast asleep.
D.He was probably murdered.
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:C
小题4:D
答案解析:
文章讲述了一个恐怖的小故事。
小题1:推理题。根据第二段.I had thought I might find a shop open selling the Sunday papers or a milkman doing his rounds,送牛奶的人应该是早上的事情。第一段最后一句I was glad that I was wearing a thick coat.说明天气很冷,那么应该是冬天。所以答案为A。
小题2:推理题。根据二,三两段内容可知这个小镇里面空无一人,死一般的沉寂。
小题3:推理题。根据文章可以推测这个人已经被谋杀了,一滴一滴流下的是他的红色的血。
小题4:推理题。解析同上。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅