> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Fat and shy, Ben Saunders was the last kid

时间:2024-03-13 02:12:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Fat and shy, Ben Saunders was the last kid」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/429805.html
题目内容:

Fat and shy, Ben Saunders was the last kid in his class picked for any sports team " Football, tennis, cricket - anything with a round ball.I was useless," he says now with a laugh.But back then he was the one always made fun of in school gym classes in Devonshire, England.

It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him.At first he went biking alone in a nearby forest.Then he began to ride the bike along with a runner friend. Gradually, Saunders set his mind on building up his body, increasing his speed and strength.At the age of 18, he ran his first marathon.

The following year, he met John Ridgway and was hired as an instructor at Ridgway's School of Adventure in Scotland, where he learnt about Ridgway's cold - water exploits.Greatly interested, Saunders read all he could about North Pole explorers and adventures, then decided that this would be his future.

In 2001, after becoming a skillful skier, Saunders started his first long - distance expedition towards the North Pole.It took unbelievable energy.He suffered frostbite (冻疮) ,ran into a polar bear and pushed his body to the limit, pulling his supply -loaded sled (雪橇) up and over rocky ice. Next October, Saunders, 27, heads south from the coast of Antarctica to the South Pole and back, a 2900 - kilometer journey that has never been completed on skis.

小题1:What change happened to Saunders after he was 15 yeas old?

A.He became good at most sports.

B.He began to build up his body.

C.He joined a sports team.

D.He made friends with a runner.小题2:The underlined word "exploits" (Paragraph 3) is closest in meaning to______.

A.journeys

B.researches

C.adventures

D.operations小题3:Which of the following is the correct order of the events that happened to Saunders?

a.He ran his first marathon. b.He skied alone in the North Pole.

c.He rode his bike in a forest,d.He planned an adventure to the South Pole.

A.acdb

B.cdab

C.acbd

D.cabd小题4:What does the story mainly tell us about Saunders?

A.He is a success in sports.

B.He is the best British skier.

C.He is Ridgway's favorite student.

D.He is good instructor at school.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:A

答案解析:

文章告诉我们Saunders现在是一个成功的运动人士

小题1:细节题。根据第二段第三行Gradually, Saunders set his mind on building up his body, increasing his speed and strength.

小题2:猜测词义题。根据下文他取北极和南极的探险可知这里的exploits是指冒险活动。

小题3:排序题。根据文章可知他先骑车,然后跑了第一个马拉松,接着独自在北极探险,还计划去南极。

小题4:主旨大意题。文章正是告诉我们Saunders现在是一个成功的运动人士。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。