> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Last weekend, my kids along with a few oth

时间:2024-03-13 02:09:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Last weekend, my kids along with a few oth」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/429770.html
题目内容:

Last weekend, my kids along with a few other kids from the neighborhood volunteered to help me wash my car. My 10-year-old daughter came up with the idea of washing other people’s cars as well. It was pretty hot outside. She further wanted to give juice for a low cost but not free. I felt happy and decided to help her.

She asked me, “What if we make this ‘a smile car wash’, mommy? ”I couldn’t hold back my tears and encouraged her and other kids to go inside the house and come up with ideas. While I kept myself busy in drying the car, the kids walked up to me with a board of beautiful signs of smiles. They had “Free Car Wash” written on it and the theme of their exercise was “Smile”. It was pretty natural to see a team of kids 5 to 11 years with the task to do something for others.

All that seemed natural and came right from their heart. Nothing seemed to matter to them: their playtime, and then heat outside—they just wanted to help and do something nice in the community!

I helped them make some fresh juice and brought out some waste materials to help clean cars. Passers-by were amazed and one even shouted at them saying “Good kids”. One of them even tried giving them 5 dollars, which they refused. A pretty heart-warming scene!

The following weekend, I saw the idea of the week, the theme of which was “Global Kindness”. I was moved by such wonderful and loving souls. They made me smile!

One of the slogans (标语) on their flag was: “Do not fear! Smile retrievers(挽回者) are here.”

小题1:Who raised the idea of washing other people’s cars for free?

A.The mother

B.One of the passers-by

C.The writer’s 10-year-old daughter

D.One of the writer’s neighbors’ kids.小题2:Why couldn’t the author hold back her tears when she knew her daughter’s idea?

A.She was moved by her daughter’s kindness.

B.She felt sorry for those passers-by in hot weather.

C.She was sorry for not helping the kids.

D.She thought of too much hardship of the kids.小题3:Why did the kids want to wash others’ cars for free?

A.They wanted to earn money.

B.They were asked to do that by their teacher.

C.They just wanted to help and do something nice in the community.

D.They wanted to exercise in smiling.小题4:Which of the following did NOT the writer do to help the kids?

A.She supported the kids’ ideas.

B.She prepared some fresh juice for the passers-by.

C.She brought out some waste materials to help the kids.

D.She gave the kids some money.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

文章讲述的是作者的女儿和社区的孩子免费帮别人洗车的事情。

小题1:实施细节题,根据第一段的My 10-year-old daughter came up with the idea of washing other people’s cars as well可知,是作者的女儿想出了这个主意。

小题2:推理判断题,根据文章内容可知,作者因为孩子免费帮助别人洗车这个善举而感动了。

小题3:实施细节题,根据第三段they just wanted to help and do something nice in the community可知,他们只是想帮助社区做一些事情。

小题4:实施细节题,根据第四段可知,作者并没有给他们钱,其他的都做了。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。