A couple from Minneapolis decided to go to
时间:2024-03-13 02:05:23 栏目:学习方法
题目内容:
A couple from Minneapolis decided to go to Florida for a long weekend to warm themselves up during one particularly icy cold winter. They planned to stay at the very same hotel where they spent their honeymoon 20 years ago. They both had jobs, so it was decided that the husband would fly to Florida on a Thursday, and his wife would follow him the next day. Upon arriving as planned, the husband checked into the hotel. There he decided to open his laptop and send his wife an e-mail back in Minneapolis. However, he accidentally left off one letter in her address and sent the e-mail without noticing his error.
In the same time: In Houston, a woman had just returned from her husband’s funeral(葬礼). He was a minister of many years who had been “called home to glory” following a heart attack. The woman checked her e-mail, expecting message from family and friends. Upon reading the first message, she fainted(昏厥)and fell to the floor. Her son rushed into the room, found his mother on the floor and saw the computer screen which read:
To: My Loving Wife
From: Your Departed Husband
Subject: I’ve arrived!
I’ve just arrived and have been checked in. I see that everything has been prepared for your arrival tomorrow. Looking forward to seeing you then. Hope your journey is as uneventful(平静)as mine was.
P.S. Sure is hot down here.
小题1:Why did the couple decide to go to Florida for weekend?
A.To visit their family and friends
B.To escape from the cold winter
C.To escape from their busy work
D.To attend a friend’s funeral小题2:What mistake did the husband make after checking into the hotel?
A.He checked into a wrong hotel
B.He forget to bring the laptop
C.He misspelled her wife’s address
D.He forgot to mail his letter小题3:The expression “called home to glory” probably suggests that the man had.
A.gone back to his hometown
B.called his family to say hello
C.been awarded a prize
D.died and gone to heaven小题4:How did the woman probably feel after reading the e-mail?
A.Pleased
B.Amazed
C.Frightened
D.Moved小题5:Which of the following is true according to the text?
A.The woman’s husband died of a heart attack
B.The woman liked to chat with her friends by e-mail
C.The couple held their wedding in Florida 20 years ago.
D.His wife wouldn’t go to Florida for his error.
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:C
小题5:A
答案解析:
文章讲述的一个丈夫因为拼错了妻子的Email地址而错发给了另外一个刚刚参加完丈夫葬礼的妻子。
小题1:实施细节题,根据第一段A couple from Minneapolis decided to go to Florida for a long weekend to warm themselves up during one particularly icy cold winter可知,他们去福罗里达州是为了躲避寒冬。
小题2:实施细节题,根据第一段However, he accidentally left off one letter in her address and sent the e-mail without noticing his error可知,他在写他妻子的地址的时候,遗漏了一个字母。
小题3:推理判断题,根据上文的葬礼和心脏病等信息可知,此处指的是她的丈夫死于心脏病,
小题4:推理判断题,根据第二段 Upon reading the first message, she fainted(昏厥)and fell to the floor可知,她读完EMAIL之后,吓得昏倒了。
小题5:推理判断题,根据第二段可知,这个女的丈夫死于心脏病。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅