> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Pulled from the rubble (碎砖)of the big eart

时间:2024-03-13 01:50:56 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Pulled from the rubble (碎砖)of the big eart」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/429497.html
题目内容:

Pulled from the rubble (碎砖)of the big earthquake after eight days of unimaginable suffering, 8- year-old Kiki Joachin caught the world’s attention. Today he and his 21 struggle to rebuild their home, their lives and their hopes.

When the terrible earthquake broke out, Kiki’s mother 22 from the porch (门廊)of their apartment building 23 her five –year-old-son, David, who was outside fetching water. 24injured by falling concrete (水泥),she tried to dig through it and 25 toward her five other kids who were 26in the ruins of their home. 27 , she could make little progress.

For eight days Kiki and his 28 were buried beneath. They curled (蜷缩) their bodies in a (n) 29 space, with no food or water, hardly able to move; nearby lay the 30 of their three other siblings(兄弟姐妹). Kiki 31as his sister covered them with her T-shirt.

On the eighth day, a neighbour 32 her possessions heard Kiki’s 33cries for water. Two 34spent the next four hours 35drilling through the rubble and finally 36 Kiki and his sister. As Kiki was 37 by the firefighters from the hole, he made a victory gesture.

Now Kiki hopes to be an engineer when he grows up, so he can help 38his country. His father wants to start a 39 for his family, maybe selling rice and beans, to be able to put another room on the house so his kids can sleep better. Meanwhile, his father and mother are 40for what they have and the survival of the three children.

小题1:

A.friends

B.classmates

C.family

D.team小题2:

A.walked

B.ran

C.jumped

D.wandered小题3:

A.in search of

B.in honour of

C.in face of

D.in charge of小题4:

A.Because

B.If

C.Unless

D.Though小题5:

A.face

B.turn

C.rush

D.move小题6:

A.buried

B.killed

C.controlled

D.hidden小题7:

A.Otherwise

B.Therefore

C.However

D.Meanwhile小题8:

A.brother

B.sister

C.father

D.mother小题9:

A.wide

B.tiny

C.open

D.public小题10:

A.bodies

B.clothes

C.shadows

D.toys小题11:

A.nodded

B.smiled

C.wept

D.slept小题12:

A.sorting out

B.showing off

C.looking for

D.giving away小题13:

A.weak

B.good

C.long

D.clear小题14:

A.neighbours

B.relatives

C.passers-by

D.firefighters小题15:

A.skillfully

B.carefully

C.impatiently

D.rapidly小题16:

A.fastened

B.adopted

C.cured

D.reached小题17:

A.raised

B.fixed

C.grabbed

D.touched小题18:

A.rebuild

B.protect

C.lead

D.visit小题19:

A.company

B.business

C.movement

D.club小题20:

A.suitable

B.ready

C.excited

D.grateful

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:D

小题5:D

小题6:A

小题7:C

小题8:B

小题9:B

小题10:A

小题11:C

小题12:C

小题13:A

小题14:D

小题15:B

小题16:D

小题17:A

小题18:A

小题19:B

小题20:D

答案解析:

文章讲述的是地震后kiki和他的姐姐被困在废墟中,由于他的邻居听到了他的哭声,所以获救的故事。

小题1:上下文。根据下文可知,是他和他的家人在重建他们的家园。

小题2:语境,地震发生的时候人们都会很惊慌,所以他的母亲肯定是从门廊那里跑过来寻找5岁的david

小题3:同上 in search of 寻找in honor of 为了纪念 in face of 面对 in charge of 管理,负责

小题4:句意理解,尽管因为掉落的水泥而受伤了,但是母亲还是努力去挖

小题5:上下文,根据上文可知母亲是为了寻找他五岁的儿子,因此她朝着她儿子的方向挖去

小题6:语境,地震过后,五岁的大卫肯定是被埋在了废墟底下

小题7:上下文,根据she could make little progress可知,此处表转折,尽管她很努力,但是她进展不大

小题8:上下文,根据后面的 his sister covered them with her T-shirt可知,kiki和他的姐姐被困在一起

小题9:上下文。根据They curled (蜷缩) their bodies 可知,他们被困的空间非常小,即tiny

小题10:上下文,根据后文可知他的其他兄弟姐妹都死掉了,所以此处指的是他其他兄弟姐妹的尸体

小题11:语境,他的其他兄弟姐妹都去世了,他和他的姐姐又被困在了里面,所以此处他哭了。

小题12:句意理解,因为地震过后到处一片废墟,所以他的邻居在寻找她的所有物,财产

小题13:语境,他们被困在废墟里八天了,所以他们的哭声肯定是微弱的

小题14:上下文,根据后面的by the firefighters from the hole可知,是消防员救了他们出来

小题15:句意理解,因为地震后的废墟很难清理,所以消防员肯定是小心地救他们出来

小题16:句意理解,他们把废墟清理掉以后,到达了被困的兄妹那里

小题17:句意理解,当他被消防员抬起来的时候,他做了一个成功的手势。因为他很虚弱,所以只能是消防员抬起他、

小题18:上下文,因为他的家乡被地震摧毁了,所以他想做一个工程师,来重建他的家乡

小题19:上下文,根据后面的maybe selling rice and beans可知,他的父亲想做生意

小题20:句意理解,他们的父母对他们所拥有的和他们的幸存很感激。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。