My daughter recently asked me what a Trave
时间:2024-03-13 01:48:34 栏目:学习方法
题目内容:
My daughter recently asked me what a Travel Agency does. There is one located on our street and it has just been completely rebuilt. I told her that they helped people book their trips and vacations. “Why haven’t we ever been in there?” she wanted to know. “Because we do everything ourselves online these days” I explained. “But why do it yourself if other people want to do it for you?” she wondered out loud.
The answer is that the travel agency makes a little bit of money on each ticket you book through them. If you book your ticket yourself, online, you save that money. Saving money sounds great except that when you think about it you typically spend three evenings comparing prices to end up saving $30 on a $300 trip. All those $30 discounts add up of course so I guess we should be happy with that.
Still, how bad is it really to pay someone $30 and trust them to buy you something decent? Wouldn’t you say your free evenings are worth more than $10 a piece?
Consider books for a moment. Buying your book at Amazon saves you maybe 30% to 40% on each book. Add to that the convenience of shopping from home and getting the package delivered to your home address. So far so good.
Unfortunately that does mean you spend way too much time browsing Amazon. com while you could do something fun instead. Like maybe reading an actual book?
Then the package arrives and you aren’t home and end up having to pick it up at the local post- office. All in all I wonder how much time I end up investing in the whole process.
Time sounds free, but to most of us, it is more valuable than money.
The Internet Economy promised to get rid of the middle-men and we loved it. Somehow, I’m starting to get the feeling that we ourselves ended up doing thework of that middle-men we were so eager to get rid of.
In any project you can always pick two of these: fast, cheap or good. We seem to have focused a lot on ‘cheap’ and ‘good’ but the extra time we need to invest to keep it ‘fast’ comes out of our own pockets.
You can always make more money but you can never make more time.
小题1:What is the purpose of the first paragraph?
A.It mainly shows the curiosity of the author’s daughter.
B.It indicates that the Internet has influenced our daily life.
C.It tells us the importance of a travel agency.
D.It shows why people need a travel agency.小题2:What’s the author’s attitude towards the Internet Economy?
A.The author thinks online shopping saves time and is a convenient way to buy products.
B.The author worries about sending personal information over the internet.
C.The author doesn’t think online shopping is satisfactory in every way.
D.The author likes the convenience but is concerned about the e-commerce environment.小题3:What’s the best title for the passage?
A.The convenience of the Internet Economy.
B.How to save money in the Internet Economy.
C.The hidden cost of the Internet Economy.
D.How to save time in the Internet Economy.
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:C
答案解析:
文章讲述的是网购虽然可以节省我们的开支,但是却花了我们大量的时间,省钱是有代价的。
小题1:主旨大意题,根据第一段Because we do everything ourselves online these days可知,现在人们的生活受到了英特网的影响。
小题2:推理判断题,根据文章中作者讲到网购的好处和存在的问题可以得知,作者不是全面肯定网购
小题3:推理判断题,根据文章内容可知,作者认为网购虽然省了一些钱,但是花费了很多的时间,这就是网购的隐藏代价。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅