> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Gregory Olsen is not an astronaut. He is a

时间:2024-03-13 01:32:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Gregory Olsen is not an astronaut. He is a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/429249.html
题目内容:

Gregory Olsen is not an astronaut. He is a 60-year-old businessman from New Jersey where he owned his successful technology company. This week, however, Olsen became the world’s third non-astronaut to pay for a trip into space.

On Monday, the Russian-built Soyuz rocket, carrying Olsen, an American astronaut and a Russian astronaut, docked (对接) at the International Space Station (ISS).

Olsen’s wish has come true. He is the third “space tourist” in four years to travel on a Russian craft to the space station. American Dennis Tito and South African Mark Shuttleworth have both made round trips to the ISS. Going into space is not easy, however. Olsen has worked hard for two years to prepare for it.

The Russian Federal Space Agency offers an ISS trip to anyone who can afford it and pass the necessary training. Olsen reportedly paid $20 million for his trip. The Russian space program has been short of money in recent years and is looking for individuals interested in space travel to _________.

NASA(美国宇航局)has relied on the Russian space program and its Soyuz capsule(太空舱)to transport American astronauts to the ISS since the Columbia space shuttle disaster in 2003. The space shuttle Discovery (发现号宇宙飞船)made a flight earlier this year, but the program stopped halfway because of safety concern. So far, the Russians have not charged the U.S. for trips to the ISS. That may change by the end of the year.

As one of the few space tourists, Olsen focuses his attention on the glory of traveling in space.

小题1:What is the best title of the passage? (Please answer within 5 words.)

________________________________________________________________________________

小题2:Which sentence in the passage can be replaced by the following one?

Up till now, Russia has been helping American astronauts go to the International Space Station for free.

______________________________________________________________________________________________________

小题3:Fill in the blank with the proper words or phrases. (Please answer within 10 words.)

_____________________________________________________________________________________________

小题4:According to the passage, who can travel into space in the Russian shuttle? (Please answer within 30 words.)

______________________________________________________________________________________________________

小题5:Translate the underlined sentence into Chinese.

______________________________________________________________________________________________________

最佳答案:

小题1:Space Tourist

小题2:So far, the Russians have not charged the U.S. for trips to the ISS.

小题3:bring in some badly needed cash/earn some money

小题4:Anyone who is interested in space travel, can pass the necessary training, and, above all, can afford it.

小题5:发现号宇宙飞船在今年早些时候进行了一次飞行,但考虑到安全问题,这一项目中途停止。

答案解析:

小题1:通读全文可知文章讲述的是太空游客。

小题2:题原句是俄罗斯没有向美国收费,那么只有So far, the Russians have not charged the U.S. for trips to the ISS.

小题3:根据上文的been short of money in recent years可知俄罗斯缺少钱,那么需要挣钱。

小题4:推理题。根据文章第四段内容2,3行可知offers an ISS trip to who can afford it and pass the necessary training.

小题5:发现号宇宙飞船在今年早些时候进行了一次飞行,但考虑到安全问题,这一项目中途停止。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。