Ronaldo Luiz Nazario de Lima was born on 2
时间:2024-03-13 01:16:18 栏目:学习方法
题目内容:
Ronaldo Luiz Nazario de Lima was born on 22 September 1976 in a poor suburb of Rio de Janeiro. Like most of his childhood friends, Ronaldo began his soccer career playing barefoot in the streets of his neighborhood. At the age of 14, he joined SCristovo soccer club and only two years later became the star of Cruzeiro Belo Horizonte scoring a total of 58 goals in 60 matches and earning himself a reputation for his explosive pace and outstanding finishing skills. His goal-scoring record and unusual agility led him to be included in the Brazilian World Cup winning team the following year. After the World Cup, many top European football clubs were trying to sign him. Many people, including Brazilian football legend Pelé, referred to him as the most promising footballer of his generation.
Since his transfer to Dutch team PSV Eindhoven, Ronaldo’s biography is one of success after success. Two Copa América s, a UEFA Cup, a Dutch Cup, a Spanish League Cup, and two awards as best player in the world, all in the space of two years, are some of Ronaldo s impressive achievements. On arrival to Inter-Milan in 1997, Ronaldo became the idol of the local fans who refer to him as “il Fenomeno.”
Since the 98 World Cup he has suffered two serious knee injuries that have severely limited his appearances. Just when people began to wonder whether Ronaldo would be able to continue with his football career, he proved to the world that he still could play. In the World Cup held in Korea and Japan, the magical striker won the Golden Shoe award and tied Pelé's Brazilian record for career World Cup goals with 12. He helped Brazil capture its fifth World Cup championship on June 30 with a 2-0 win over Germany. It was the third time that Ronaldo has ever played in the World Cup.
小题1:We can infer from the passage that Ronaldo _____________.
A.comes from a rich family
B.began to play soccer at 14
C.won a total of 58 goals at 14
D.became a star of Cruzeriro Belo Horizonte in 1992小题2:The meaning of the underlined word in Paragraph1 is similar to __________________.
A.a good reputation
B.outstanding quality
C.quick moving
D.excellent skill小题3:From the passage we can conclude that Ronald participated in ____big international soccer matches in all.
A.eight
B.eleven
C.twelve
D.five
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:A
答案解析:
文章是对罗纳尔多的出名经历的介绍
小题1:D 推理判断题,根据第一段Ronaldo Luiz Nazario de Lima was born on 22 September 1976 At the age of 14, he joined SCristovo soccer club and only two years later became the star of Cruzeiro Belo Horizonte 可知,是在出生的十六年以后出名的。
小题2:C 猜测词义题,根据上一句的 earning himself a reputation for his explosive pace and outstanding finishing skills可知,这里讲的是他的速度。
小题3:A事实细节题,根据 Two Copa América s, a UEFA Cup, a Dutch Cup, a Spanish League Cup, and two awards as best player in the world和之前参加的一个共八次。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅