> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Thanksgiving(感恩节) Day was near. The first

时间:2024-03-13 01:06:54 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Thanksgiving(感恩节) Day was near. The first」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428877.html
题目内容:

Thanksgiving(感恩节) Day was near. The first grade teacher gave her class a fun task——to draw a picture of something for which they were thankful.

Most of the class would celebrate the holiday with turkey(火鸡) and other traditional goodies(好吃的东西) of season. These, the teacher thought, would be the subjects of her students’ art. And they were. But Douglas made a different kind of picture. He drew a hand. Nothing else. Just an empty hand. Douglas was a different kind of boy. Most of the time, as other children played together, Douglas was likely to stand close by her side. Everyone could guess the pain he felt from his eyes.

His picture interested other students. Whose hands could it be? One child guessed it was the hand of a farmer, because farmers raise turkeys. Another suggested a police officer, because the police protect and care for people. Still others guessed it was the hand of God, for Gold feeds us.

The teacher stopped at Douglas desk, bent down, and asked him whose hand it was. The little boy looked away and said, “ It’s yours, teacher.”

She recalled the times she had taken his hand and walked with him here and there. How often had she said, “Take my hand, Douglas, we’ ll go outside.” or, “ Let me show you how to hold your pencil.” Douglas was thankful for his teacher’s hand. It means much to Douglas. He might not always say thanks, but he’ll remember the hand that reaches out. She wiped her tears away and went on with her work.

小题1:What did most students think of when given the task?

A.Hand

B.Turkey

C.God

D.Farmer小题2:Douglas drew an empty hand in order to_____.

A.show thanks to his teacher

B.ask for a turkey

C.attract other students’ attention

D.make the teacher cry小题3:How did the teacher feel when Douglas told her the answer?

A.Sad

B.Happy

C.Moved

D.Interested.小题4:The underlined word “recall” in paragraph 5 means_____.

A.pass

B.spend

C.waste

D.remember

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

文章讲述了一个感人的故事。

小题1:细节题。根据第3段第2行One child guessed it was the hand of a farmer, because farmers raise turkeys.

小题2:推理题。根据文章最后两段可知A正确。最后两段可知他画的手是老师的手。

小题3:推理题。根据最后一句She wiped her tears away and went on with her work.可知老师很激动。

小题4:猜测词义题。根据最后一段可知老师是回忆以前的事情。可知D正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。