> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It feels like every time my mother and I s

时间:2024-03-13 00:59:17 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It feels like every time my mother and I s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428766.html
题目内容:

It feels like every time my mother and I start to have a conversation, it turns into an argument. We talk about something as simple as dinner plans and suddenly, my mother will push the conversation into World War 3. She’ll talk about my lack of bright future because I don’t plan to be a doctor. And much to her disappointment, I don’t want to do any job related to science, either. In fact, when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.

“Why can’t you be like my co-worker’s son?” she bemoans all the time. Her coworker’s son received a four-year scholarship and is now earning 70,000 dollars a year as an engineer. I don’t know what to answer except that I simply can’t be like Mr. Perfect as I’ve called the unnamed co-worker’s son. I can’t be like him. I am the type of the person who loved to help out in the community, write until the sun goes down, and most of all, wants to achieve a career because I love it, not because of a fame or salary.

I understand why my mother is worried about my future major. I’ve seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours. She leaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5 pm or even 6pm. However, I want her to know that by becoming a doctor, it doesn’t mean I’ll be successful. I’d rather follow my dreams and create my own future.

小题1:Which of the following topics do the writer and his mother often talk about?

A.the writer’s studies

B.wars around the world

C.dinner plans

D.the writer’s future job小题2:We can infer from Paragraph 1 that the writer’s mother _____.

A.doesn’t think the writer should be a doctor

B.doesn’t want the writer to major in English

C.gets along very well with the writer

D.doesn’t think working in the scientific field is a good idea小题3:The underlined word “bemoans” in Paragraph 2 most probably means “________”.

A.disagrees

B.shouts

C.smiles

D.complains小题4:Which of the following statements is probably TRUE about the writer?

A.He wants to be like his mother’s co-worker’s son.

B.He wants to find a job in his community in the future.

C.He wants to do something he really likes in the future.

D.He doesn’t think his mother’s co-worker’s son is perfect.小题5:We can know from the last paragraph that ____.

A.the writer’s mother works very hard for the family

B.the writer doesn’t know what his future will be like

C.the writer doesn’t think being a doctor is a good job

D.the writer sometimes thinks his mother’s advice is very good

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:A

答案解析:

文章讲述了妈妈和我对待未来工作的不同态度。

小题1:细节题。根据第一段的3,4行内容She’ll talk about my lack of bright future可知D正确。

小题2:细节题。根据文章第一段最后两行内容when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.可知B正确。

小题3:猜测词义题。根据上文的“Why can’t you be like my co-worker’s son?”这个语气可知妈妈是在抱怨我。

小题4:细节题。根据文章第2段后两行wants to achieve a career because I love it。

小题5:细节题。根据第三段第3行She leaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5 pm or even 6pm。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。