> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Now we can see a man and his wife at the b

时间:2024-03-13 00:56:40 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Now we can see a man and his wife at the b」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428728.html
题目内容:

Now we can see a man and his wife at the breakfast table. They are not speaking to each other. They haven’t spoken to each other at the breakfast table for years. The husband is reading his newspaper. We can’t see his face. The wife looks very worried as she gets a cup of tea ready for him. Today she is using a new kind of tea for the first time. The husband picks up his cup. He isn’t interested. He tastes his tea. Suddenly he puts down his newspaper. Something is different! Can it be the tea? He takes another taste. It’s wonderful. He smiles. He looks at his wife and says in surprise, “Doris, when did you cut your hair?” Doris is pleased. She answers, “Two months ago.” Doris asks, “ Herbie , when did your hair begin to become white?” He answers, “A long time ago.” Doris says, “We have been together for many years, but we never cared about each other.” Now they aren’t worried any longer. Breakfast is different. Has a new kind of tea changed their lives?

小题1:This story happens______________________.

A.before breakfast

B.after breakfast

C.at home

D.in a teahouse小题2:In the passage, we can see ________________________.

A.Doris is drinking tea

B.Herbie likes the new kind of tea

C.Doris is reading a newspaper

D.Herbie is very young and good-looking小题3:Herbie and Doris lived ______________ before this day.

A.a wonderful

B.an unhappy

C.an enjoyable

D.a friendly小题4:Which of the following statements is true?

A.They are good friends.

B.They have just got married.

C.They like to talk about their hair.

D.They are no longer young.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:B

小题4:D

答案解析:

文章讲述的是一对夫妻虽然生活在一起,但是他们生活并不幸福,互相之间没有关爱,直到有一天妻子为丈夫准备了一种新的口味的茶。

小题1:推理判断题,根据第一段Now we can see a man and his wife at the breakfast table可知,他们坐在家里的餐桌前。

小题2:推理判断题,根据第一段的Suddenly he puts down his newspaper. Something is different! Can it be the tea? He takes another taste. It’s wonderful. He smiles可知,他是很喜欢这种茶的味道的

小题3:推理判断题,根据A long time ago.” Doris says, “We have been together for many years, but we never cared about each other.” Now they aren’t worried any longer可知,他们以前的生活并不幸福,直到今天喝到了一种新的茶

小题4:推理判断题,根据when did your hair begin to become white?” He answers, “A long time ago.” Doris says, “We have been together for many years可知,他们已经在一起很多年了,头发都白了

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。