> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As a young girl, Margaret “Mattie” Knight

时间:2024-03-13 00:48:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As a young girl, Margaret “Mattie” Knight」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428608.html
题目内容:

As a young girl, Margaret “Mattie” Knight never played with dolls, preferring to make toys for her brothers instead. In 1849, Knight went to work in a cotton factory where she witnessed a “shuttle,” a device that carries thread back and forth across a textile loom(纺布机), fly off the machine when the thread broke, striking and killing a young boy about her own age.

The 12-year-old Knight developed a safety mechanism that made it impossible for a shuttle to leave the loom. The design was so effective, soon virtually every new power loom carried her invention, saving countless workers from injury or death. Being so young, she didn’t bother to patent the device, so she never received payment.

Knight wouldn’t make the same mistake later in life when she invented a machine that could produce flat-bottomed paper bags. Knight had built a small wooden model in her home, but she needed a metal version to show it could hold up to the stress of mass production. So she hired Charles Annan to make the full-sized machine for her, only to have him try to claim the patent for himself. When Knight sued(起诉), Annan’s argument was that the design had to be his, because no woman could possibly understand the complex mechanics. Knight proved him wrong when she brought back her wooden prototype and explained how every part worked. She won the case in 1871, making her the second woman to hold an American patent. Over a hundred years later, her design is still used as the basis for many modern flat-bottom bag machines.

But that wasn’t the last the world heard of Mattie Knight. During her lifetime, she made about 90 inventions and received 26 patents, becoming one of the most productive female inventors of the 19th century.

小题1:We can learn from Paragraph 1 that ________.

A.Knight behaved like boys

B.Knight had an unhappy childhood

C.Knight did a poor job of making toys

D.Knight liked inventing things as a child小题2:What do we know about Knight’s first invention?

A.It is still used today.

B.It brought her great profit.

C.It was made when he was 20.

D.It reduced injuries at textile plants.小题3:Knight sued Charles Annan because he _______.

A.stole the wooden model for the machine she invented.

B.failed to make the full-sized machine for her

C.tried to patent her invention for himself

D.kept the metal version for himself小题4:What would be the best title for the text?

A.Mattie Knight’s fight for her patent

B.A great woman in the 19th century

C.“The female Edison”, Mattie Knight

D.Great inventions, great woman

最佳答案:

小题1:D

小题2:D

小题3:C

小题4:C

答案解析:

文章是关于一位女发明家Mattie Knight的故事。

小题1:推理题。根据文章第一句As a young girl, Margaret “Mattie” Knight never played with dolls, preferring to make toys for her brothers instead可知她喜欢制作玩具,喜欢发明小东西。

小题2:细节题。根据第二段第三行saving countless workers from injury or death.

小题3:细节题。根据第三段第五行only to have him try to claim the patent for himself.

小题4:主旨大意题。文章是关于一位女发明家Mattie Knight的故事。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

上一篇:专科起点本科是什么学历 下一篇:

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。