> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Perhaps every older generation since ancie

时间:2024-03-13 00:41:16 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Perhaps every older generation since ancie」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428505.html
题目内容:

Perhaps every older generation since ancient times has complained about young people, and today is no different. Isn’t it obvious that kids these days are self-absorbed social network addicts?

However, this summer, my impression of today’s kids has been restored by the story of Rachel Beckwith. She could teach my generation a great deal about maturity (成熟) and unselfishness — even though she’s just 9 years old, or was when she died on July 23.

At age 5, Rachel had her long hair cut off and sent to Locks of Love, which uses hair donations to make artificial hair for children who have lost their own hair because of cancer or other diseases. After that, Rachel announced that she would grow her hair long again and donate it again. And that’s what she did.

Then when she was 8 years old, her church began raising money to build wells in Africa through an organization called “charity: water”. Rachel was astonished when she learned that other children had no clean water, so she skipped her ninth birthday party. Rachel set up a birthday page on the charity: water website with a target of $300. Instead of presents, she asked her friends to donate $9 each to charity: water. Finally Rachel raised only $220 — which had left her just a bit disappointed.

Then, on July 20, a serious traffic accident left Rachel critically injured. Church members and friends, seeking some way of showing support, began donating on Rachel’s birthday page — charitywater.org/Rachel — and donations reached her $300 goal, and kept rising.

When it was clear that Rachel would never regain consciousness, the family decided to remove the life-support machine. Her parents donated her hair for the final time to Locks of Love, and her organs to other children.

Word spread about Rachel’s last fund-raiser (募捐行动). Contributions poured in, often they donated $9. The total donations soon topped $100,000, then $300,000.

This is a story not just of one girl, but of a young generation of outstanding problem-solvers working creatively.

小题1:Which of the following is TRUE of Rachel?

A.She died at the age of 8.

B.She was a cancer patient.

C.She was a warm-hearted girl.

D.She founded Locks of Love.小题2:The underlined word “skipped” in Paragraph 4 probably means “”.

A.put off

B.gave up

C.expected

D.planned小题3:According to the text, Rachel set up the birthday page to .

A.make more new friends

B.call on people to donate hair

C.ask her friends to send her gifts

D.raise money to help African children小题4:How does the author feel about the young generation now?

A.Worried

B.Critical.

C.Appreciative.

D.Doubtful小题5:What would be the best title for the text?

A.Rachel’s last fund-raiser

B.Rachel and her birthday page

C.Kids are addicted to social networks.

D.What’s wrong with the young generation?

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:A

答案解析:

文章通过一个善良的女孩子的慈善行为告诉我们新一代的年轻人也是非常有爱心的,也是非常有希望的。

小题1:推理题。根据文章所讲述她捐头发,筹集资金为非洲人打井等等行为说明她是一个热心肠的人。根据文章可知ABD都是错误的。

小题2:词义辨析题。根据下文Instead of presents, she asked her friends to donate $9 each to charity可知她放弃为自己举办生日聚会。而是为这一慈善组织建立了一个网页来筹集资金。

小题3:细节题。根据第4段第4行内容Rachel set up a birthday page on the charity: water website with a target of $300.

小题4:推理题。根据文章最后一段内容尤其是outstanding problem-solvers working creatively. 可以推断作者对于年轻的一代是非常欣赏的。

小题5:主旨大意题。文章通过讲述这个善良的女孩子的慈善行为告诉我们新一代的年轻人也是非常有爱心的。A项所讲Rachel’s last fund-raiser更能表达这个主题。要特别注意B项,概括性不够。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。