The beggar’s well-deserved dinnerMany year
时间:2024-03-13 00:30:33 栏目:学习方法
题目内容:
The beggar’s well-deserved dinner
Many years ago, there lived two woodcutters, Rahim and Rahman in a village. They went out every 36to cut fire wood. After cutting wood. They would sit down and 37their lunch from their boxes. Next they would 38the firewood till the end of the day in the marketplace before going 39.
One day, they were eating their lunch when Rahim noticed a beggar. The beggar 40eyed the lunch and said, “I wonder if you can spare a little food for me.” Rahim, who felt 41for him, was about to give him some of it, but was 42back by Rahman. “ We 43hard throughout the morning and 44enough food for ourselves to see us through the 45. So you see we cannot give you any food. But if you 46, I can lend you my axe and we both will teach you how to cut firewood and sell it. And you’ll have 47to eat and buy yourself a(n) 48axe to cut more fire wood. This way, you can 49a livelihood with dignity (尊严).”
The beggar joined them. 50, Rahman showed him how to cut firewood. Thereafter they took him to the 51and told him how to sell it.
At the end of the day, the beggar proudly took the 52to Rahman to show them his earnings. Rahman took him to buy a new axe. Then the beggar entered an inn (客栈).
After he had gone, Rahman told Rahim, “By teaching him how to 53his own trade, we have taught him a skill, which will last him a 54. Now he will hever go hungry again.” As a very famous saying goes, “Don’t give them fish 55teach them how to catch the fish.”
小题1:
A.year
B.weekend
C.evening
D.morning小题2:
A.spare
B.eat
C.cook
D.change小题3:
A.sell
B.burn
C.cut
D.keep小题4:
A.away
B.out
C.home
D.around小题5:
A.quietly
B.happily
C.calmly
D.hungrily小题6:
A.anxious
B.sorry
C.good
D.angry小题7:
A.pulled
B.driven
C.thrown
D.beaten小题8:
A.listen
B.prepare
C.search
D.work小题9:
A.buy
B.collect
C.pack
D.grow小题10:
A.noon
B.day
C.term
D.rest小题11:
A.wish
B.know
C.doubt
D.believe小题12:
A.anything
B.everything
C.enough
D.none小题13:
A.extra
B.big
C.small
D.new小题14:
A.accept
B.earn
C.lead
D.express小题15:
A.Patiently
B.Simply
C.Directly
D.Quickly小题16:
A.shelter
B.hill
C.market
D.street小题17:
A.lunch
B.firewood
C.axe
D.money小题18:
A.start
B.leave
C.seek
D.support小题19:
A.decade
B.week
C.lifetime
D.century小题20:
A.so
B.but
C.if
D.or
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:C
小题5:D
小题6:B
小题7:A
小题8:D
小题9:C
小题10:B
小题11:A
小题12:C
小题13:D
小题14:B
小题15:A
小题16:C
小题17:D
小题18:A
小题19:C
小题20:B
答案解析:
如何才能真正地帮助一个人,正确的做法:授人以鱼不如授人以渔。
小题1:考查常识。出去砍树应该是上午;
小题2:动词搭配。根据下面的their lunch可知应该是B;
小题3:动词辨析。根据句意可知:他们在市场上买木材直到回家。
小题4:名词辨析。解析同上。
小题5:副词辨析。根据上下文可知那个乞丐非常的饥饿。
小题6:形容词辨析。根据上下文可知Rahim同情他,正要给食物乞丐。却被Rahman拉住了。
小题7:动词辨析。解析同上。
小题8:上下文串联。根据句意可知他们努力地砍树;
小题9:动词辨析。A买;B收集;C经常携带;D生长;根据句意可知我们带着午饭能支持我们一天,C正确。
小题10:名词辨析。解析同上。
小题11:动词辨析。根据语境可知A正确,句意:如果你希望…
小题12:形容词辨析。根据句意可知你会有足够的东西吃,你可以买一把新的斧子去看足够的木材,那样你会过一种有尊严的生活。
小题13:形容词辨析。解析同上。
小题14:固定短语。Earn a life过着…的生活;
小题15:副词辨析。根据上下文可知他们耐心的教乞丐任何砍树。
小题16:上下文串联。根据上文可知他们是去市场买木材。
小题17:上下文串联。根据上文可知乞丐把卖木材的钱给Rahman。
小题18:动词辨析。根据上下文可知是让他开始自己的生意。
小题19:名词辨析。根据上下文可知给了他技巧可以让他过一辈子。
小题20:连词谚语。授人以鱼不如授人以渔。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅