> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Have you ever heard the old saying ,"Never

时间:2024-03-12 23:56:16 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Have you ever heard the old saying ,"Never」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/427874.html
题目内容:

Have you ever heard the old saying ,"Never judge a book by its cover" ?This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence of others. Some people have minds that shine only in certain situations. A young people with an unusual gift in writing may find himself speechless in the presence of a pretty girl when he speaks. He may not be able to find the right words. But don't make mistake of thinking him stupid, with a pen and a paper, he can express himself better than anybody .

Other people may fool you into overestimating (过高估计) their intelligence by putting up a good front. A student who listens attentively and takes notes in class is sure to make a favorable impression on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class .

It all boils down to this: you can't judge someone by appearance. The only way to determine a person's intelligence is to get to know him. Then you can see how he reacts to different situations. The more situation you see, the better your judgment is likely to be. So take your time. Don't judge a book by its cover .

小题1:The passage suggests that ______.

A.a good writer may not be a good speaker

B.a good writer is always a good speaker

C.a speechless person always writes well

D.a good writer will find himself speechless小题2:According to this passage, a student who listens attentively and take notes in class ______.

A.is an intelligence student

B.may not be a intelligence student

C.will score better in exams

D.will not be a good student小题3:The passage suggests that we should judge a person's intelligence through ______.

A.his teachers

B.his deeds in the classroom

C.his appearance

D.his reaction to different situations小题4:The writer of this passage wants to tell us ______.

A.not to judge a book by the cover

B.not to make the mistake of thinking a young man stupid

C.not to overestimate a student's intelligence

D.not to judge person’s intelligence by his appearance

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

小题1:推理判断题。结合He may not be able to find the right words. But don't make mistake of thinking him stupid, with a pen and a paper, he can express himself better than anybody可知答案。

小题2:细节理解题。结合A student who listens attentively and takes notes in class is sure to make a favorable impression on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class可知答案。

小题3:细节理解题。结合最后一段可知答案。

小题4:写作目的题。文章告诉我们“不要以貌取人,判断一个人的才智的依据应该是他在不同情境下的反应。所以选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。