Mr. Scott has worked at a police station s
时间:2024-03-12 23:48:39 栏目:学习方法
题目内容:
Mr. Scott has worked at a police station since he left army five years ago. He’s brave and has already caught many thieves. He was promoted (提升) to the rank of officer last month. Now he works harder.
It was Mrs. Scott’s birthday yesterday. The woman thought her husband was very busy, and she decided to hold a small party only with her husband. Mr. Scott agreed with her and they didn’t invite any friends of theirs to the party. At noon he didn’t go home for lunch and went to a shop. There he bought an expensive diamond necklace for his wife. He hoped to put it on her neck with his own hands at the party. To his sorrow, a rich woman’s house was broken into and some jewelry was stolen, and at once he was sent there to solve the case (案件),when he came back to his office, it was late at night. He was tired and hungry. He brought out the necklace and was going to leave when he was asked to answer a telephone. Several minutes later when he came into his office, he found the necklace was gone, and he saw the case (盒子) only on his table. He became very angry and called all the policemen in and told them about it. But nobody admitted having stolen the necklace.
“I’ll give you a chance.” Said Mr. Scott, “ All the lights will be turned off. The man who took the necklace away will be able to put the necklace into the case in the dark.”
A few minutes later, Mr. Scott turned on the lights again. To his surprise, the case was also stolen.
小题1:Mr. Scott was promoted because _______.
A.he had been in the army.
B.he was young.
C.he had worked there for five years.
D.he did his duty better than his workmates.小题2:Having read the story, we can know ______.
A.Mr. and Mrs. Scott loved each other.
B.the necklace was the most expensive in the town.
C.The Scotts had a few friends there.
D.Mr. Scott was the richest at the police station.小题3:At last, _________
A.Mr. Scott knew who had stolen the necklace.
B.Mr. Scott lost both the necklace and the case.
C.the thief put the necklace back into the case.
D.Mr. Scott caught the thief in his office.
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:B
答案解析:
小题1:细节理解题。结合第一段的前两句可知答案。
小题2:推理判断题。结合There he bought an expensive diamond necklace for his wife. He hoped to put it on her neck with his own hands at the party可知答案。
小题3:细节理解题。结合To his surprise, the case was also stolen可知答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅