Once there was a young woman who didn’t li
时间:2024-03-12 23:39:49 栏目:学习方法
题目内容:
once there was a young woman who didn’t like her job. Everyday when she came home from work, she told her husband how terrible her day had been, how tiring the work and how unreasonable her boss. “Leave that job,” her husband told her.
“Oh, I will,” she said. “But not yet. I have too many friends there for me to leave.” And so she remained unhappy at work until the years became decades and her children had children. “Leave that job,” her grandchildren told her. “Oh, I will,” she said. “But not yet. There are only seven more years until I reach thirty years of service and can retire. So I can’t just yet.”
I know this woman. And her story reminds me of an old dog half asleep on the porch of a general store, moaning and groaning in the sun. “Why is your dog acting that way?” a customer asked the store owner. “Oh,” answered the man. “He’s lying on a nail.” “Well, why doesn’t he move?” “Because it’s not hurting him bad enough.”
That’s true for people, too. We convince ourselves the pain is not bad enough to leave the workplace we know. But we’re wrong. Prolonged work pain is continuing. Some work pain damages our self-esteem, kills our passion or destroys our dreams.
Wilbur Wright once commented, “We could hardly wait to get up in the morning. I know that exhilarating feeling of being so passionate about something I was working on that I couldn’t wait to get back to work. And people who are winning at working know that kind of passion, too.”
They get excited about work. They offer their unique gifts and talents eagerly. And when things don’t change as they sometimes will, they refuse to let environment hijack(劫持) their self-esteem, passion or dreams.
小题1:The woman complained to her husband every day because.
A.she didn’t have enough money to support her family
B.her boss criticized her for what she had done
C.she was not satisfied with her job at all
D.her work was difficult and her boss was cruel小题2:From the second paragraph we can know that the woman.
A.liked making friends with others
B.loved all of her children very much
C.left her tiring job at last
D.did exactly the same job all along小题3:The underlined word “Prolonged” (in Paragraph 4) means.
A.lasting
B.slight
C.serious
D.hard小题4:People who are getting along well with their work .
A.have to get up early every day
B.are not willing to go to work
C.need more unique gifts and talents
D.are likely to change with the situation
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:D
答案解析:
小题1:细节题。根据文章第一行once there was a young woman who didn’t like her job.可知她对自己的工作不满意。
小题2:推理题。根据文章第2段可知孙子孙女都出生了,她还在做那份工作,说明她一直在做同样的工作。
小题3:猜测词义题。根据上下文可知A正确,是指持久的痛苦对我们有很大的影响。
小题4:总结归纳题。根据文章最后一段And when things don’t change as they sometimes will, they refuse to let environment hijack(劫持) their self-esteem, passion or dreams.可知很多人都会随着情况的变化而变化。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅