In a room at Texas Children Cancer Center
时间:2024-03-12 23:34:56 栏目:学习方法
题目内容:
In a room at Texas Children Cancer Center in Houston, eight-year-old Simran Jatar lay in bed with a drip (点滴) above her to fight her bone cancer. Over her bald (秃的) head, she wore a pink hat that matched her clothes. But the third grader’s cheery dressing didn’t mask her pain and weary eyes.
Then a visitor showed up. “Do you want to write a song?” asked Anita Kruse, 49, rolling a cart equipped with an electronic keyboard, a microphone and speakers. Simran stared. “Have you ever written a poem?” Anita Kruse continued. “Well, yes,” Simran said.
Within minutes, Simran was reading her poem into the microphone. “Some bird soaring through the sky,” she said softly. “Imagination in its head…” Anita Kruse added piano music, a few warbling (鸣, 唱) birds, and finally the girl’s voice. Thirty minutes later, she presented Simran with a CD of her first recorded song.
That was the beginning of Anita Kruse’s project, Purple Songs Can Fly, one that has helped more than 125 young patients write and record songs. As a composer and pianist who had performed at the hospital, Kruse said that the idea of how she could help “came in one flash”.
The effect on the kids has been great. One teenage girl, curling (蜷缩) in pain in her wheelchair, stood unaided to dance to a hip-hop song she had written. A 12-year-old boy with Hodgkin’s disease who rarely spoke surprised his doctors with a song he called I Can Make It.
“My time with the kids is heartbreaking because of the severity of their illnesses,” says Anita Kruse. “But they also make you happy, when the children are smiling, excited to share their CD with their families.”
Simran is now an active sixth grader and cancer-free. From time to time, she and her mother listen to her song, Always Remembering, and they always remember the “really sweet and nice and loving” lady who gave them a shining moment in the dark hour.
小题1:Simran Jatar lay in bed in hospital because ______.
A.most of her hair had fallen out
B.she was receiving treatment for cancer
C.she felt depressed and quit from school
D.she was suffering from a pain in her back小题2:What do we know about Anita Kruse’s project?
A.It helps young patients record songs.
B.It is supported by singers and patients.
C.It aims to replace the medical treatment.
D.It offers patients chances to realize their dreams.小题3:What does the case of a 12-year-old boy suggest?
A.Most children are naturally fond of music.
B.He was brave enough to put up performance.
C.The project has positive effect on young patients.
D.Singing is the best way to treat some illnesses.小题4:What is probably the best title for the passage?
A.Purple Songs Can Fly
B.Singing Can Improve Health
C.A Shining Moment in Life
D.A Kind Woman—Anita Kruse
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:A
答案解析:
文章讲述的是一个人用音乐来帮助那些遭受痛苦的孩子的告诉。
小题1:细节题。根据第一段1,2行eight-year-old Simran Jatar lay in bed with a drip (点滴) above her to fight her bone cancer.可知B正确。
小题2:细节题。根据第4段1,2行one that has helped more than 125 young patients write and record songs.可知A正确。
小题3:细节题。根据第5段第一行The effect on the kids has been great.可知这种做法对孩子有积极的影响,这个男孩就是一个例子。
小题4:主旨大意题。文章讲述的是一个人用音乐帮助那些遭受痛苦的孩子们,A的意思符合文章的意思。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅