> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I will never forget the lesson about my wi

时间:2024-03-12 21:59:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I will never forget the lesson about my wi」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/427369.html
题目内容:

I will never forget the lesson about my window. Four years ago, I moved to a house in a large town. One of my new neighbors’ house was only a few feet away from mine. There lived a woman. Through one of my windows, I could see her reading by her window every afternoon.

Several months later, I found I couldn’t see the woman clearly. I thought her window was too dirty. I said to myself, “Why doesn’t she clean her window? It looks terrible!”

One afternoon, I decided to clean my house including the window. I felt tired after three hours of hard work. So I sat down by the window for a rest. What a surprise! I could see the woman reading there clearly again! By that time, I realized that my own window was too dirty, not hers! I really felt ashamed for myself. I had been watching her through my dirty window in the past days!

The experience is very important for me. So I try to clean the window of my heart before judging others.

小题1:How long has the writer lived in the house according to the passage?

A.One years

B.Two years.

C.Three years.

D.Four years.小题2:What did the woman do every afternoon?

A.Read by her window.

B.played tennis on the grass.

C.Danced in her house.

D.sang in front of the house.小题3:The writer couldn’t see the woman clearly because ______________.

A.the writer’s window was dirty

B.the woman’s house was too far

C.the woman didn’t open her window

D.there was something wrong with his eyes.小题4:The underlined word “ashamed” means _________________.

A.高兴的

B.放松的

C.羞愧的

D.自豪的小题5: According to the passage, the writer has learnt how to __________________.

A.clean the house

B.judge others

C.help neighbors

D.learn English

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:A

小题4:C

小题5:B

答案解析:

文章介绍了作者搬家后的亲身经历,他没有清理自己的窗户,反而认为别人的窗户不干净。从中也得出了正视自己内心偏见的道理。

小题1:细节题:根据短文第一段第二句Four years ago, I moved to a house in a large town可知作者在这个房子里面住了4年。选D。

小题2:细节题:根据第一段最后一句I could see her reading by her window every afternoon,可知每天下午这个妇女在窗户边上看书。选A。

小题3:细节题:根据第三段第六句中的I realized that my own window was too dirty, not hers可知作者看不清这个女的,因为自己的窗户是脏的,选A。

小题4:细节题:从倒数第二段的句子:I really felt ashamed for myself.通过此事件作者对自己的行为感到羞愧。选C。

小题5:推理题:根据短文第四段第二句I try to clean the window of my heart before judging(评判) others. 可知作者知道怎么判断别人。选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。