A little boy went to a farmer who had some
时间:2024-03-12 21:45:11 栏目:学习方法
题目内容:
A little boy went to a farmer who had some puppies (小狗)to sell and said, “I want to buy one of your puppies.” Then reaching deep into his pocket, he pulled out a handful of change and held it up to the farmer. “I’ve got thirty-nine cents. Is that enough to take a look.”
“Sure,” said the farmer. Then he called his dog, “Here, Dolly!”
Out from the doghouse and down the ramp(斜坡) ran Dolly followed by four little balls of fur. The little boy pressed his face against the chain link fence. His eyes danced with delight.
As the dogs made their way to the fence, the little boy noticed something else moving inside the doghouse. Slowly, another little ball appeared. This one was much smaller than the others. Down the ramp it slid(滑行). Then in a somewhat awkward manner the little pup began hobbling(蹒跚) toward the others, doing its best to catch up…
“I want that one,” the little boy said, pointing to the slow dog.
The farmer knelt down at the boy’s side and said, “Son, you don’t want that puppy. He will never be able to run and play with you like these other dogs will.”
With that the little boy stepped back from the fence, reached down, and began rolling up one leg of trousers. There was a steel brace(支架) running down both sides of his leg. It was joined to a specially made shoe. Looking back up at the farmer, he said, “You see, sir, I don’t run very well myself, and he will need someone who understands.”
The world is full of people who need someone who understands.
小题1: It can be inferred that “Dolly” in the passage was _______.
A.a mother dog
B.the little boy’s name
C.the farmer’s son
D.one of the puppies小题2:How many puppies did the farmer have in all?
A.3
B.4
C.5
D.6小题3:The little boy decided to buy the smallest puppy because _______.
A.he was disabled and decided to be a vet (兽医) to cure it
B.he knew the smallest puppy needed understanding and care most
C.he liked puppies that were unable to run fast
D.he didn’t have enough money to buy a different one
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:B
答案解析:
本故事讲的是一个残疾孩子在挑选小狗时,想要的不是健康、跑得快的,而是要选择体小虚弱的,体现了他对于弱者的理解和关爱,从而教育我们大家应该对弱势群体奉献出理解和爱。
小题1:推理判断题。由短文第三段第一句中Out from the doghouse and down the ramp(斜坡) ran Dolly followed by four little balls of fur. 可知Dolly是一只母狗,选A
小题2:计算题:由短文第三段第一句中Out from the doghouse and down the ramp(斜坡) ran Dolly followed by four little balls of fur.和第四段的句子:the little boy noticed something else moving inside the doghouse. Slowly, another little ball appeared.可知农夫一个五只小狗,选C
小题3:推理题:由短文第九段第一句和第二句可知,这个男孩的腿上打着石膏并且穿着特制的鞋,并且后面男孩讲道“I don’t run too well myself…”,可以确认男孩想买这个小狗是因为他知道它需要理解和关爱,选B
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅