> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Where we live,on the eastern shore of Mary

时间:2024-03-12 21:19:47 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Where we live,on the eastern shore of Mary」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/426799.html
题目内容:
Where we live,on the eastern shore of Mary

Where we live,on the eastern shore of Maryland,the gentle waters run in and out like fingers slimming at the tips.

The Canada geese know this place,as do the white swans and the ducks. In autumn,they come home for the winter. once or twice each year,snow and frozen rain move into the area. When this happens,if the river is at its narrowest,there is a freeze which hardens the water to ice.

One morning,a friend of mine set the breakfast table beside the huge window,which overlooked the Tred Avon River. Suddenly she leaned forward and cried out,“There is a goose out there.”

We saw the figure of a large Canada goose,very still,its wings folded tight to its sides,its feet frozen into the ice.

Then from the dark skies,she saw a line of swans. They floated from the top of the sky downward and at last landed on the ice. My friend was on her feet now,with one hand against her mouth,unbelieving. As the swans surrounded the frozen goose,she feared that life it still had might be pecked(啄) out by those great swan bills.

Instead,those bills began to work on the ice. The long necks were lifted and curved down,again and again. It went on for a long time. At last,the goose’s head was lifted. Its body was pulled. Then the goose was free and stood on the ice. And the swans stood in the air watching. Then,as if it had cried,“I cannot fly.” Four of the swans came down around it. Their powerful beaks chipped off the ice held in the feathers. Slowly,the goose spread its wings as far as they would go,and moved slowly into the sky.

This is a true story. I just think of it in the bad moment,and from it comes only one hopeful question:If so for birds,why not for man

小题1:Which would be the best title for the passage?

A.Why Not for Man?

B.Graceful Swans

C.Swans’ Brave Act

D.I Just Couldn’t Believe It!小题2:What happened to the Canada goose?

A.It was deserted by other geese.

B.It was stuck in the ice.

C.It was wounded and couldn’t fly.

D.It was lost in the water.小题3:At first the author’s friend was worried that________.

A.the swans would not help the Canada goose

B.she didn’t care about this matter any more

C.the swans wouldn’t identify with the Canada goose

D.the swans would peck the Canada goose to death小题4:What did the swans do when they saw the Canada goose couldn’t fly?

A.They chipped off the ice held in its feathers.

B.They waited patiently for the ice held in its feathers to melt.

C.They came down and lifted it up to the sky together.

D.They stayed with it and protected it.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

本文讲述了在结冰的湖面上,一只天鹅陷在冰上无法动弹。它的一些同伴落在冰面之上帮助它脱离了困境。由此想象到既然动物都能这样相互帮助,我们人类为什么就不能呢

小题1:A 主旨大意题。根据文章最后一段This is a true story. I just think of it in the bad moment,and from it comes only one hopeful question:If so for birds,why not for man?可知本文呼吁人们要像大雁一样相互帮助以克服困难。故A正确,

小题2:B 细节题。根据文章第三段We saw the figure of a large Canada goose,very still,its wings folded tight to its sides,its feet frozen into the ice.可知这只天鹅陷在了结冰的湖面之上,无法动弹。故B正确。

小题3:.D 细节题。根据第五段As the swans surrounded the frozen goose,she feared that life it still had might be pecked(啄) out by those great swan bills.可知朋友很担心这只天鹅会被同伴啄死。故D正确。

小题4:A 细节题。根据文章倒数第二段倒数第二句Four of the swans came down around it. Their powerful beaks chipped off the ice held in the feathers.可知A项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。