> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A flock of hungry pigeons were flying acro

时间:2024-03-12 20:38:17 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A flock of hungry pigeons were flying acro」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/426214.html
题目内容:

A flock of hungry pigeons were flying across the sky in search of food. Having traveled a long distance, they felt tired and settled down on a tree. Just below the tree, they saw grains strewn (撒满) all over the ground. The pigeons were happy to have found enough food to eat. All the pigeons came down from the tree and started eating the grains. As they were doing so, a huge net fell on them and trapped them all.

The pigeons were taken aback. They noticed a hunter sitting at a distance from the tree, a bow and arrow in hand. The pigeons realized it was the hunter who had trapped them in the net. The hunter got up and began to move towards the pigeons.

The leader of the pigeons spoke, “Friends, we are in great trouble. The hunter will catch us if we do not act swiftly in a few seconds. There is only one option available at this moment. Let all of us use our force together and fly up along with the net. If all of us use our force and fly together, we can fly carrying the net along with us. Let us start now.”

All the pigeons agreed with him and flew high carrying the net along with them. After traveling enough distance away from the hunter, the pigeons settled on a tree and carefully came out of the net one by one and thus escaped the evil design of the hunter.

小题1:Who strewed the grains over the ground?

A.A villager.

B.The hunter.

C.The pigeon.

D.The writer.小题2:The word “”has the closest meaning to the underlined word “option”.

A.reason

B.choice

C.action

D.opinion小题3:How did the pigeons react when they got trapped?

A.They didn’t know what to do.

B.They tried to fly in all directions.

C.They remained rather calm.

D.They decided to fight for their lives.小题4:This story wants to tell us that .

A.two heads are better than one.

B.confidence will save everyone.

C.teamwork can work wonders.

D.actions speak louder than words.

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:C

小题4:C

答案解析:

一群饥肠辘辘的鸽子在觅食时中了猎人的圈套,领头的鸽子临危不惧,镇定自若,带领其他鸽子最终从网中成功逃出。

小题1:细节理解题。根据第二段第三句中的内容They noticed a hunter sitting at a distance from the tree, a bow and arrow in hand. The pigeons realized it was the hunter who had trapped them in the net.可知在地面上抛洒谷物的是那个“猎人”。 选B

小题2:猜测词义题。上一段的最后提到猎人朝鸽子走过来,再结合领头鸽所说的话可推测它们此刻只有一种“选择”。 选B

小题3:推理判断题。结合第三段领头鸽所说的话以及下一段第一句中的内容可推测它们落入圈套后相当镇静。根据常识可知如果鸽子朝四面八方飞,他们就不可能将网带起来,所以B 项不正确。 选C

小题4:主旨大意题。群鸽在生命危急之时在领头鸽的带领下共同努力,最终摆脱了猎人的邪恶圈套,由此可知本文的主旨是“团队协作可以创造奇迹”。 A 项表示“两个臭皮匠,顶个诸葛亮”;B 项表示“自信可挽救每一个人”;D 项表示“事实胜于雄辩”,都不能很好地概括文章大意。选C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。