Once upon a time there was a monster(怪兽).
时间:2024-03-12 20:36:00 栏目:学习方法
题目内容:
once upon a time there was a monster(怪兽). He was very ugly and had no friends. No one wanted to talk to him. Even other monsters thought he was ugly.
He lived alone and was very unhappy because he was so lonely.
“I wish I had a friend.” He said to himself every day, “One friend would be enough. Someone to talk to.”
He wrote a letter to a magazine. The magazine gave people advice.
“Dear Editor,” he wrote, “I am a ugly monster. How can I find a friend?”
“Dear monster,” the Editor replied, “Advertise for a friend in this magazine.” The monster wrote an advertisement.
“Monster wants a friend, male or female. I have two heads, four arms, six legs and three tails. I have one blue eye, one green eye and one brown eye. Smoke comes out of my nose. But I am really a kind monster and will be a good friend to someone. If you would like to meet me, please stand outside Blake’s Store at 6 p.m. on Friday, May 7th. Write to Mr. A, Box 45, everybody’s Magazine.”
A few days later he went to the magazine.
“Do you have any letters for Box 45?” he asked.
The clerk looked in Box 45.
“Yes, there is one.” She said, and gave it to him.
The monster opened the letter, and read, “Dear Monster, I think a person’s character is more important than his appearance. I will wait outside Blake’s Store on Friday. Please carry a flower so that I will recognize you. Yours sincerely, Miss Alice Thwaite.”
小题1:Why was the monster unhappy?
A.He had no friends.
B.He was ugly.
C.He had two heads.
D.He had three tails.小题2:What did the monster advertise for?
A.A magazine.
B.A friend.
C.An editor.
D.A male or female monster.小题3:How did the monster describe him in the advertisement?
A.Ugly
B.Lonely
C.Kind
D.Good-looking小题4:What was strange about Miss Thwaite’s letter?
A.She was not interested in people’s appearance.
B.She wanted to meet the monster.
C.She needed a flower to recognize him.
D.It was the only reply.
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:C
小题4:C
答案解析:
本文主要讲叙了 a monster很孤独,没有朋友, 非常想找一个朋友。他登广告是为了找一个朋友,在广告中妖怪描述自己是善良的,结果收到Miss Alice Thwaite.”的来信。
小题1:细节题。从文中第 2 段 He lived alone and was very unhappy because he was so lonely 可知他不高兴的原因主要是很孤独,没有朋友,所以答案选 A 。
小题2:细节题。从第 6 段 “Advertise for a friend in this magazine.” The monster wrote an advertisement 可知他登广告是为了找一个朋友,所以答案为 B。
小题3:判断题。此题可首先排除 D(相貌好看的),A、B 两项描叙虽然正确,但从第 7 段 But I am really a kind monster and will be a good friend to someone 可知在广告中妖怪描述自己是善良的,此题的最佳答案 应选 C。
小题4:细节题。从 Please carry a flower so that I will recognize you 可知Miss Alice Thwaite要他带一朵花这样可以认识他。
答案为 C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅